Informationshuse

Vil du være godt rustet til en tur rundt i nationalparken, kan du lægge vejen forbi et af nationalparkens informationshuse. Her kan du lære mere om områdets natur og kulturhistorie, få tips til sjove aktiviteter samt finde informationsmateriale og guider. 

 

Nationalparkcenter Thy

Adresse: Vesterhavsgade 168, Nr. Vorupør, 7700 Thisted.

Åbningstider:  

Februar - april hver dag fra kl.11-15
Maj - september hver dag fra kl. 10-17
Oktober - 22. december hver dag 11-15
23.december - 31.jaunar LUKKET 

Nationalpark Thy glæder sig til at byde dig velkommen i det nye Nationalparkcenter Thy, der er placeret i bynære omgivelser på kanten af Nr. Vorupør – midt i Nationalpark Thy.

Med en dør ind til byen og en dør ud til naturen. I Nationalparkcenter Thy byder frivillige nationalparkværter gæster og lokale velkommen, og hjælper dem godt på vej til store naturoplevelser i Danmarks største vildmark.

Der er en ubemandet butik i centeret, hvor man kan donere et beløb til naturen i Nationalpark Thy, købe forskellige udgivelser og Nationalpark Thy produkter.

Læs mere om Nationalparkcenter Thy

Lodbjerg Fyr

Adresse: Lodbjergvej 33, 7770 Vestervig.

Åbningstider:

Fyrtårn og fugleudstilling: Hver dag året rundt fra kl. 7-21.

Kaffestuen: kl. 11-16 i

  • skolernes påskeferie
  • dagligt 1. maj-30. september
  • skolernes efterårsferie

Du kan møde de frivillige fyrværter på lørdage og søndage kl. 11-16 i samme perioder, som kaffestuen har åbent. Fyrværterne er klar til at give dig en fortælling om fyret eller svare på spørgsmål, og kl. 11.30 inviterer de gæster med en lille rundvisning i området. De vil som udgangspunkt være at finde i gården.

Ved Lodbjerg Fyr finder du både en ubemandet udstilling om fyrfaldne fugle, og du kan gå op i fyrtårnet og nyde den storslåede udsigt over klitheden og Vesterhavet. I sommerhalvåret kan du købe kaffe og hjemmebag i caféen og få en snak med de frivillige nationalparkværter i gårdrummet. Man kan ikke bestille bord forud for besøg i kaffestuen. Læs mere om Lodbjerg Fyr og de aktuelle aktiviteter her.

Svaneholmhus

Adresse: Aggervej 35, 7770 Vestervig.

Åbningstider: Hver dag året rundt fra kl. 6.00 til den sidste færge er sejlet. 

På den sydligste spids af Agger Tange finder du et af nationalparkens informationshuse. Den ligger ved færgehavnen og er et naturligt knudepunkt for forskellige former for trafik, da det er muligt at komme dertil både i bil, til fods, på cykel og i kajak eller båd.

Informationshuset er opført i en bæredygtig arkitektur i harmoni med de rå omgivelser. Her er plads til fordybelse eller en tiltrængt pause langt væk fra det hele.

I huset kan du lære mere om områdets særlige natur. Om kystlagunen og strandengene, planterne og fuglene, der er at finde på Agger Tange. Huset er ikke bemandet, men du kan få svar på alle dine spørgsmål om Nationalpark Thy ved hjælp af interaktive skærme. Her er gratis wi-fi, så det også er muligt at downloade Nationalpark Thys app til smartphones til brug på den videre færd. Du kan komme på toilettet, fylde vandflasken og sidde i ly og læ for regn og blæst - mens du samler kræfter til turen gennem nationalparken, eller venter på færgen. Du kan også finde gratis foldere i huset. Et besøg her vil være et godt udgangspunkt for den videre udforskning af nationalparken.

Se sejlplan for færgen til Thyborøn

 

Stenbjerg Landingsplads

Adresse: Stenbjerg Landingsplads 4, 7752 Snedsted

Åbningstider: Kl.12-16 i perioden 1. april - 31. oktober  

Nationalpark Thys første bemandede informationshus ligger ved Stenbjerg Landingsplads. Her er der mulighed for at snakke med en frivillig og stille spørgsmål, få gode tips, finde ud af, hvad der sker i nationalparken og meget mere. Et besøg her vil være et godt udgangspunkt for den videre udforskning af nationalparken. 

Landingspladsen har været udgangspunkt for kystfiskeri gennem århundreder. De maleriske redskabshuse er opført af fiskerne i starten af 1900-tallet. Erhvervsfiskeriet ophørte i 1972. Det unikke kulturmiljø er blevet bevaret takket være Foreningen til bevarelse af Stenbjerg Landingsplads, som også forestod en omfattende restaurering af husene i 2000. Foreningen har desuden gjort det muligt for Nationalpark Thy at indrette et besøgscenter i den tidligere iskiosk ved landingspladsen.

Se mere om Stenbjerg Landingsplads

Hent Nationalpark Thy App'en til din smartphone

Download en digital fortælling til din smartphone

 

Bådshuset ved Hanstholm Fyr

Bådshuset ved Hanstholm Fyr

Adresse: Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm, Fyrvej 7,7730 Hanstholm

Åbningstider: Hver dag fra kl. 09-21.

Det gamle Bådshus ved Hanstholm Fyr danner rammen om Nationalpark Thys helt nye udstillings- og madpakkehus – som en Trædesten til Naturen. I Bådshuset kan både små og store gæster gå på opdagelse og lege sig til ny viden om Hanstholm Vildtreservat, krondyr, tranedans, bryozokalk, sjældne planter og Danmarks sidste beredne (og bevæbnede) sherif!

Bådshuset er Nationalpark Thys tredje og foreløbigt sidste Trædesten til Naturen, der skal inspirere besøgende til flere ture ud i naturen og give dem nyttig og underholdende viden om nationalparkens særlige landskab og enestående natur. De to andre Trædesten er Lodbjerg Fyr og Nationalparkcenter Thy i Nr. Vorupør. Restaureringen af Bådshuset og den nye udstilling er muliggjort med venlig støtte fra Nordea-fonden.

Fra den ubemandede udstilling er der en flot tur ud på Dronningestien med udsigt over vildtreservatet. Turen er kørestolsvenlig. Husk også at besøge fyret og dets kunstudstillinger - læs mere om den del her: Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm

Mere information

Turistinformation

Nationalpark Thy er naturligvis først og fremmest store naturoplevelser. Men området rummer også mange andre tilbud, der kan supplere ferien i nationalparken. Her er kulinariske fristelser for enhver smag. Og byerne frister med aktiviteter, museumsbesøg og shopping. Se mere på Thy Turistbureaus hjemmeside her.

Book en guide

Du kan forespørge på en guide på vores bookingside Book en naturvejleder

Folder, app og mere information

Find foldere og anden information om din tur ud i Nationalpark Thy her.