Informationshuse

Vil du være godt rustet til en tur rundt i nationalparken, kan du lægge vejen forbi et af nationalparkens informationshuse. Her kan du lære mere om områdets natur og kulturhistorie, få tips til sjove aktiviteter samt finde informationsmateriale og guider. 

I forhold til corona-situationen: Vi følger de gældende regler udstukket af regeringen. Derudfra har vi opsat retningslinjer for hvert enkelt besøgssted så alle kan få en god og tryg oplevelse. Du kan læse hvilke regler der gælder for hvert enkelt besøgssted her på siden. Ved nogle af informationshusene skal du kunne fremvise coronapas, du kan læse de gældene regler her.

Nationalparkcenter Thy

Adresse: Vesterhavsgade 168, Nr. Vorupør, 7700 Thisted.

Åbningstider: 
Fra 15. juni hver dag fra kl. 10-17 (højsæson) 
Ydresæson hver dag fra kl.12-16 
Fra 22. dec - 1.feb lukket 

Retningslinjer i forhold til corona:
Gæster skal spritte hænder af ved ankomst.  Man skal have coronapas/ny test. Vi foretager dagligt stikprøvekontrol af coronapas. Antal gæster ift. arealkrav bliver angivet på skilte på indgangsdørene.

Læs mere om byggeriet og hold øje med aktuelle åbningstider for Nationalparkcenter Thy her

Lodbjerg Fyr

Adresse: Lodbjergvej 33, 7770 Vestervig.

Åbningstider:

Kaffestuen: Hver dag fra og med 22. juni kl. 11-16

Fyrtårn og fugleudstilling: Hver dag fra kl. 7-21

Retningslinjer i forhold til corona:
Fyrtårn og fugleudstilling:  Gæster skal være klar til at fremvise coronapas/ny test – vi udfører stikprøvekontrol en gang dagligt. Antal gæster ift. arealkrav er angivet på skilte ved hhv. tårn og udstilling.
Kaffestuen:  Der vil være udendørs servering i sæson 2021. Antal gæster ift. arealkrav er angivet på skilte i de relevante lokaler i kaffestuen.

Ved Lodbjerg Fyr finder du både en ubemandet udstilling, og du kan gå op i fyrtårnet og nyde den storslåede udsigt over klitheden og Vesterhavet. I sommerhalvåret kan du købe kaffe og hjemmebag i caféen og få en snak med de frivillige nationalparkværter i gårdrummet. Man kan ikke bestille bord forud for besøg i kaffestuen. Læs mere om Lodbjerg Fyr og de aktuelle aktiviteter her.

Stenbjerg Landingsplads

Adresse: Stenbjerg Landingsplads 4, 7752 Snedsted

Åbningstider: Hver dag klokken 12-16 fra 4. juni til 31. oktober.

Retningslinjer i forhold til corona:
Der må være max 4 gæster i infohuset ad gangen. Der sprittes hænder af når man kommer ind. Der vil ikke blive tjekket coronapas.

Nationalpark Thys første bemandede informationshus ligger ved Stenbjerg Landingsplads. Landingspladsen har været udgangspunkt for kystfiskeri gennem århundreder. De maleriske redskabshuse er opført af fiskerne i starten af 1900-tallet. Erhvervsfiskeriet ophørte i 1972. Det unikke kulturmiljø er blevet bevaret takket være Foreningen til bevarelse af Stenbjerg Landingsplads, som også forestod en omfattende restaurering af husene i 2000. Foreningen har desuden gjort det muligt for Nationalpark Thy at indrette et besøgscenter i den tidligere iskiosk ved landingspladsen.

I informationshuset kan du lære mere om områdets særlige natur: Stranden, klitterne, klitheden og klitplantagerne samt nogle af de planter og dyr, der lever i Nationalpark Thy. Her har du mulighed for at stille spørgsmål, få gode tips, finde ud af, hvad der sker i nationalparken og meget mere. Et besøg her vil være et godt udgangspunkt for den videre udforskning af nationalparken.

Se vandreture i området i folderen for Stenbjerg

Find Stenbjerg  Offentlig transport til Stenbjerg

Hent Nationalpark Thy App'en til din smartphone

Download en digital fortælling til din smartphone

 

Svaneholmhus

Adresse: Aggervej 35, 7770 Vestervig.

Åbningstider: Hver dag året rundt fra kl. 6.00 til den sidste færge er sejlet. 

På den sydligste spids af Agger Tange finder du et af nationalparkens informationshuse. Den ligger ved færgehavnen og er et naturligt knudepunkt for forskellige former for trafik, da det er muligt at komme dertil både i bil, til fods, på cykel og i kajak eller båd.

Informationshuset er opført i en bæredygtig arkitektur i harmoni med de rå omgivelser. Her er plads til fordybelse eller en tiltrængt pause langt væk fra det hele.

I huset kan du lære mere om områdets særlige natur. Om kystlagunen og strandengene, planterne og fuglene, der er at finde på Agger Tange. Huset er ikke bemandet, men du kan få svar på alle dine spørgsmål om Nationalpark Thy ved hjælp af interaktive skærme. Her er gratis wi-fi, så det også er muligt at downloade Nationalpark Thys app til smartphones til brug på den videre færd. Du kan komme på toilettet, fylde vandflasken og sidde i ly og læ for regn og blæst - mens du samler kræfter til turen gennem nationalparken, eller venter på færgen. Du kan også finde gratis foldere i huset. Et besøg her vil være et godt udgangspunkt for den videre udforskning af nationalparken.

Læs mere om Svaneholmhus - Find Svaneholmhus - Se sejlplan for færgen

 

Turistinformation

Nationalpark Thy er naturligvis først og fremmest store naturoplevelser. Men området rummer også mange andre tilbud, der kan supplere ferien i nationalparken. Her er kulinariske fristelser for enhver smag. Og byerne frister med aktiviteter, museumsbesøg og shopping. Se mere på Thy Turistbureaus hjemmeside her.

Book en guide eller naturvejleder

Du kan forespørge på en guide på vores bookingside Book en naturvejleder

Folder, app og mere information

Find foldere og anden information om din tur ud i Nationalpark Thy her.