Med børnene i Nationalpark Thy

Bad blandt bølger og blå flag

Hver sommer lokker Vesterhavet til en dukkert i bølgerne. De blå flag, der er garantimærke for strande med en høj standard, sikkerhed og gode faciliteter, blafrer flere steder i nationalparken.

Vandet ved Klitmøller er et mekka for surfere, så ungerne har også mulighed for at prøve bølgerne med et surfbræt under fødderne. Her dufter skønt af salt og tang, og selvom strandene ofte er ret stenede, er der masser af muligheder for at lade børnene nyde en forfriskende dukkert i havet.

Bad i krystalklart vand

Hvis vinden eller bølgerne bliver for kraftige ved kysten, er der en enestående mulighed for at bade længere inde i parken. Her ligger de rolige, klare ferskvandssøer Nors Sø og Vandet Sø. Søerne var i gamle dage havbugter, som blev afskåret fra Vesterhavet, da landjorden langsomt hævede sig efter den sidste istid. Nors Sø og Vandet Sø er blandt de reneste i Danmark, og sigtbarheden i det krystalklare vand kan være helt op til syv meter.

Find flere bademuligheder på udinaturen.dk

Naturlegepladser

I nationalparken ligger indtil videre to skovlegepladser, hvor børnene kan boltre sig i naturen og bygge huler som rigtige små Tarzaner.

I lysningerne mellem ahorn, ask og bøg finder man gynger, rutsjebaner, klatrenet og svævebaner – alt sammen bygget i træ. Her er det sjovt at røre sig.

Store stammer ligger på jorden og indbyder til balancegang eller et lille pusterum i legen. Ved borde og bænke under overdækkede træpavilloner kan man nyde den medbragte madpakke. Små bålpladser indbyder til grill og snobrød eller et hyggeligt lejrbål.

Skovlegepladser i Nationalpark Thy:

Skatte i skoven

Har du lyst til en anderledes tur i skoven, hvor gevinsten er sund og sjov motion? Vil du gerne have en udfordring undervejs? - Så prøv, om du kan finde posterne i Vilsbøl Plantage. 

Læs mere om Vilsbøl Plantage

Prøv også skattejagt med mobilen - alene eller i hold.

Start din skattejagt på skatiskoven.dk