Tag dine børn med på eventy­r i Nationalpark Thy

I Nationalpark Thy har vi fem eventyr, som er skrevet til eventyrlige og børnevenlige ruter i vores skønne natur. Undervejs på eventyrene bliver børnene inddraget i fortællingen gennem små refleksioner, quizspørgsmål og udfordringer, som skal løses

Natureventyr er en gratis app, som indeholder omkring 200 eventyr, som er skrevet unikt til ruter i den danske natur. Eventyrene er målrettet familier med børn i alderen 4-9 år, og målet er at gøre det nemt og sjovt for børnefamilier at gå på opdagelse i spændende naturområder. Via kort og GPS indbygget i appen går I fra kapitel til kapitel.

I Nationalpark Thy har vi fem eventyrruternes, som I kan finde i appen Natureventyr. De er geografisk fordelt over hele nationalparken, så du og ungerne kan på opdagelse i den skønne natur. 

Du kan downloade appen Natureventyr her: Appstore / Google Play

Lodbjerg Fyr

Pigen Johanne møder vildmarksmanden Adrian. Sammen tager de ud for at finde de ældgamle kæmper, sortnæserne, for at finde ud af, om der er storm på vej.

Hanstholm Fyr

Fyrmesterens søn Viggo opsøges af vildmarkskvinden Kaia. Kaia er hans bedstemor, og som alle andre vildmarksbørn før ham må Viggo nu ud på en rejse for at finde sit totemdyr. 

Nationalparkcenter Thy

Vildmarksbørnene Viggo og Johanne skal på vildmarksprøve og dyste mod andre vildmarksbørn. De skal vise, hvad de ved om vildmarken, og kæmpe mod deres værste konkurrenter Lyn og Laban, som bruger beskidte tricks for at vinde dysten. 

Thagaards Plantage

Vildmarksbørnene Viggo og Johanne skal ud på deres første vildmarksekspedition. Sammen skal de ind i Thagaards Plantage for at finde sandflugtkommisær Thagaards oldebarn Vilhelm, som er blevet væk i skoven.

Vandet Sø

Vildmarksbørnene Viggo og Johanne må hjælpe den oldgamle vildmarkskvinde Doris med at gøre vandet i Vandet Sø rent igen. Doris er nemlig kommet til at trylle vandet grønt, og det lugter!

Du kan også høre de fem eventyr som podcasts

Børnenes guide til vildmarken

Johanne og Viggo, der er de gennemgående figurer i Natureventyrerne, finder du også i 'Børnenes guide til vildmarken' - et hæfte fuld af sjove aktiviteter og opgaver til en sjov og lærerig rejse igennem Nationalpark Thy. 

Hæftet kan købes for 20 kr. i Nationalparkcenter Thy i Vorupør, Informationshuset på Stenbjerg Landingsplads og i kaffestuen ved Lodbjerg Fyr.