Udvikling og samarbejde

Nationalpark Thy er både et storslået naturområde og en fond, som står for at udvikle nationalparken. Udviklingen sker via et vidt forgrenet samarbejde med lokalbefolkningen, interesseorganisationer og virksomheder. På siden her kan du læse mere om at være frivillig i nationalparken, om forskningsprojekter og muligheden for at blive nationalparkpartner.

Forskning i Nationalpark Thy

Forskningssiderne henvender sig til forskere og studerende som ønsker at forske i nationalparken og bidrage med viden til nationalparkens videre udvikling.

Forskning i Nationalpark Thy

Nationalparkskolen

Nationalpark Thy udbyder og afvikler kurser, som øger deltagernes viden og evne til at formidle nationalparkens natur og kulturhistorie til egne gæster eller kunder.

Se aktuelle kurser og workshops

Projekter i Nationalpark Thy

Nationalpark Thy tager selv initiativ til projekter og deltager på forskelligvis i andre nationalparker og internationale projekter og samarbejder.

Projekter i Nationalpark Thy

Frivillig i Nationalpark Thy

Ønsker du at være med i Nationalpark Thy? Ønsker du at være tæt på udviklingen, bidrage med dit engagement og din viden, lære nyt og møde nye mennesker? Så er det måske noget for dig at blive frivillig i Nationalpark Thy.

Du kan fx melde dig som ”ad hoc” frivillig, som deltager i enkelte arrangementer, der typisk er af praktisk karakter som f.eks. naturpleje. Du kan melde dig som Frivillig Nationalparkvært, der tager imod gæster i nationalparken enten i informationshuset i Stenbjerg eller på ture ud i nationalparken. Eller du kan melde dig som stivogter eller naturens besøgsven. Mulighederne er mange. Vi sørger for, du bliver klædt på til opgaverne gennem kurser m.m.

Frivillig i Nationalpark Thy

Støtteforeningen Nationalpark Thy

Støtteforeningen Nationalpark Thy har som formål at tage initiativer til og skabe rammer for aktiviteter og praktiske arrangementer, der medvirker til at bevare og fremme interessen for og engagementet i Nationalpark Thy.

Støtteforeningen er etableret før nationalparken. Foreningen udsprang af det store lokale engagement i undersøgelsesprocessen op til regeringens udnævnelse af Nationalpark Thy, som den første af Danmarks nationalparker. Dengang hed foreningen ”Mens vi venter”. Da ventetiden var ovre og Nationalpark Thy blev indviet i 2008, blev navnet ændret til det nuværende ”Støtteforeningen Nationalpark Thy”.

Læs om støtteforeningen, aktiviteter og medlemskab
dinnationalparkthy.dk

Nationalparkpartnere

For organisationer og virksomheder, der har en særlig tilknytning til området, er der mulighed for at blive nationalparkpartner.

Som partner får man lov til at bruge nationalparkens logo i en nærmere defineret sammenhæng og periode. Der er for tiden partnerprogrammer for formidling og fødevarer.

  1. Formidlingspartner

    Bliv særligt egnet til at formidle om og i Nationalpark Thy, efter du har gennemgået kurser i Nationalpark Skolen.

  2. Fødevarepartner

    Opnå tilladelse til at bruge Nationalpark Thys logo på produkter, der har en særlig tilknytning til Nationalpark Thy.

Læs mere om samarbejdspartnerne