App, foldere og bøger

Se nationalparkens mange udgivelser. Du kan finde foldere om de forskellige områder, aktivitetshæfte og en app, der guider rundt i nationalparken. 

Hent Nationalpark Thy appen

Applikationen viser vejen gennem det smukke og barske landskab i Nationalpark Thy. Brug den som guide til store naturoplevelser eller som vejviser ad spændende ruter gennem skov og klit. Appen indeholder kort med mulighed for at vælge forskellige lag, som blandt andet viser lokaliteter og ruter. Appen kører offline, så der er ingen roaming afgifter eller lange ventetider, dog er der nogle steder mulighed for at søge flere informationer online.

Hjælp med at gøre app'en endnu bedre ved at udfylde dette spørgeskema Der er en "cykel- og vandreguide" på højkant.

Se introduktionsvideo til app'en

Friluftskortet over Nationalpark Thy

Med friluftskortet i hånden har du et godt overblik over Nationalpark Thy og de mange muligheder for spændende oplevelser i naturen. Kortet illustrerer et stort udvalg af friluftsaktiviteter og -faciliteter.

Læs om friluftskortet

Oplev Nationalpark Thy med Pil og Storm

Hvor finder du de drabelige kødædende planter? Kan en myg danne en rose? Og hvordan vandrer en klit?

Det og mange andre ting giver denne bog svaret på. Oplev Nationalpark Thy med Pil og Storm er oplevelsesbog for familier. Den fortæller om 25 arter og naturfænomener, som er særlige for nationalparken.

Bogen er udarbejdet i samarbejde med erfarne naturvejledere og undervisere. Den er fuld af billeder og illustrationer samt opgaver og lege, der skal inspirere og involvere børnene til bedre at forstå naturen i nationalparken.

Bogen kan købes i Nationalparkcenter Thy eller informationshuset på Stenbjerg Landingsplads. 

high5-storm-pil-011215.bmp

Tag dine børn med på eventyr i Nationalpark Thy

Natureventyr i Nationalpark Thy

I Nationalpark Thy har vi fem eventyr, som er skrevet til eventyrlige og børnevenlige ruter i vores skønne natur. Undervejs på eventyrene bliver børnene inddraget i fortællingen gennem små refleksioner, quizspørgsmål og udfordringer, som skal løses.

 

I Nationalpark Thy kan I finde eventyrruterne i disse områder:

 

Lodbjerg Fyr: 

Pigen Johanne møder vildmarksmanden Adrian. Sammen tager de ud for at finde de ældgamle kæmper, sortnæserne, for at finde ud af, om der er storm på vej.

 

Hanstholm Fyr: 

Fyrmesterens søn Viggo opsøges af vildmarkskvinden Kaia. Kaia er hans bedstemor, og som alle andre vildmarksbørn før ham må Viggo nu ud på en rejse for at finde sit totemdyr. 

 

Nationalparkcenter Thy: 

Vildmarksbørnene Viggo og Johanne skal på vildmarksprøve og dyste mod andre vildmarksbørn. De skal vise, hvad de ved om vildmarken, og kæmpe mod deres værste konkurrenter Lyn og Laban, som bruger beskidte tricks for at vinde dysten. 

 

Thagaards Plantage: 

Vildmarksbørnene Viggo og Johanne skal ud på deres første vildmarksekspedition. Sammen skal de ind i Thagaards Plantage for at finde sandflugtkommisær Thagaards oldebarn Vilhelm, som er blevet væk i skoven.

 

Vandet Sø: 

Vildmarksbørnene Viggo og Johanne må hjælpe den oldgamle vildmarkskvinde Doris med at gøre vandet i Vandet Sø rent igen. Doris er nemlig kommet til at trylle vandet grønt, og det lugter!

 

Find eventyrene inde i appen Natureventyr, og gå på opdagelse i den skønne natur her i Nationalpark Thy.

 

Om Natureventyr

Natureventyr er en gratis app, som indeholder omkring 200 eventyr, som er skrevet unikt til ruter i den danske natur. Eventyrene er målrettet familier med børn i alderen 4-9 år, og målet er at gøre det nemt og sjovt for børnefamilier at gå på opdagelse i spændende naturområder. Via kort og GPS indbygget i appen går I fra kapitel til kapitel.


Børnenes guide til vildmarken 

Et hæfte fuld af sjove aktiviteter og opgaver om hele Nationalpark Thy. I guiden har vildmarksbørnene Viggo og Johanne samlet oplevelser, udfordringer og opgaver til en sjov og lærerig rejse igennem Nationalpark Thy. 


Hæftet kan købes fir 20 kr. i Nationalparkcenter Thy i Vorupør, Informationshuset på Stenbjerg Landingsplads og i kaffestuen ved Lodbjerg Fyr.