Til hest

Tæt på naturen

Rideture giver en enestående mulighed for nogle enestående oplevelser naturen. Fra hesteryggen er det muligt at komme helt tæt på de vilde dyr, der ofte er mere tolerante over for en rytter end for en person til fods.

Hvad enten du rider på egen hest eller lejer en hest hos en af områdets hesteudlejere, så er der gode muligheder i Nationalpark Thy.

Rideruten Thy

Der er etableret en ridesti gennem hele nationalparken fra syd til nord. Den går gennem skov, langs havet og kortere strækninger langs småveje. Og ved shelterpladserne i  Tved Klitplantage, på sydsiden af Nors Sø, ved Boligvej i Tvorup Klitplantage samt i Hvidbjerg Klitplantage er der etableret pause-folde, hvor hesten kan sættes på fold. Se de respektive vandretursfoldere, eller find pladserne på udinaturen.dk

Rideruten Thy

 

Lokale ridestier

Ud over den gennemgående ridesti findes der lokale, afmærkede rideruter, som er kortere eller længere ture, hvor man starter og slutter samme sted. Oplysninger om ruterne, herunder parkeringsforhold og andet, findes i folderen ”Ridning i Thy”, hvor du også kan se de generelle regler for ridning i private og offentlige skove.

Ifølge Naturbeskyttelsesloven er det ikke tilladt at ride langs stranden i perioden 1. juni til 31. august – medmindre lodsejeren har givet tilladelse til det.

Få oplysning om hesteudlejningssteder hos Thy Turistbureau på 97 92 19 00 eller Obfuscated EmailObfuscated Email

Ridning i Thy

Kort over ridestier i Thy