På hesteryg i nationalparken

Hvad enten du rider på egen hest eller lejer en hest hos en af områdets hesteudlejere, så er der gode muligheder i Nationalpark Thy.

Rideture giver en enestående mulighed for nogle enestående oplevelser naturen. Fra hesteryggen er det muligt at komme helt tæt på de vilde dyr, der ofte er mere tolerante over for en rytter end for en person til fods.

Rideruten Thy

Der er etableret en ridesti gennem hele nationalparken fra syd til nord: Rideruten Thy. Den går gennem skov, langs havet og kortere strækninger langs småveje, tydeligt afmærket på hele ruten. Og ved shelterpladserne i Tved Klitplantage, på sydsiden af Nors Sø, ved Boligvej i Tvorup Klitplantage samt i Hvidbjerg Klitplantage og ved Lodbjerg Fyr er der etableret pause-folde, hvor hesten kan sættes på fold. Rideruten Thy har sin egen hjemmeside, hvor du finder kort over ruten, overnatningsmuligheder, hvor hesten kan komme på fold eller stald, rideferier og turguides. 

Lokale ridestier

Ud over den gennemgående ridesti findes der lokale, afmærkede rideruter, blandt andet ved Vandet Sø. Oplysninger om ruter, herunder parkeringsforhold og andet, findes i folderen ”Ridning i Thy”, hvor du også kan se de generelle regler for ridning i private og offentlige skove. 

Ifølge Naturbeskyttelsesloven er det ikke tilladt at ride langs stranden i perioden 1. juni til 31. august – medmindre lodsejeren har givet tilladelse til det.

Der er flere steder i nationalparkens område, hvor man kan leje heste eller få guide rideture. Du kan se mere hos vores lokale guide, Rideture i Thy her: Rideture i Thy og her hos Visit Nordvestkysten: Hesteoplevelser.

Rideruterne er afmærket med en rytter til hest. De er ensrettede i hestehovedets retning. Foto: Mette Johnsen.