Aktivitetsmærket

Om aktivitetsmærket

Spejderkorpsene i Thy har lavet 20 opgaver, som er tilknyttet en naturtype eller lokalitet i nationalparken.

Opgaverne eller aktiviteterne er baseret på, at lederen tilrettelægger en tur i nationalparken og udvælger en række opgaver på forhånd. Til hver opgave følger en vejledning, som gør det nemt for ledere at planlægge aktiviteten. Opgaverne ligger som PDF filer og er klar til udskrivning.

Længere nede på siden finder du et kort, hvor du kan zoome ind på faciliteter som for eksempel primitive overnatningssteder og toiletter. Se også overnatningsmuligheder i hyttefortegnelsen.

Mærkets aktiviteter tager udgangspunkt i aldersgruppen 12-14 år, men kan op- og nedjusteres i sværhedsgrad efter behov.

Nationalpark mærket er udviklet i et samarbejde mellem Nationalpark Thy og de forskellige spejderkorps i Thy samt Museet for Thy og Vester Hanherred. Mærket stiles til rådighed for alle spejderkorps og kan indgå i egne aktivitetsprogrammer. 

Sådan får du aktivitetsmærket

Først skal opgaverne løses. Gruppelederen udvælger mindst fem opgaver, som skal løses tilfredsstillende i forbindelse med et besøg i nationalparken. Når opgaverne er løst, får man rettighed til at bære aktivitetsmærket. Det er op til gruppelederne at afgøre, hvornår opgaverne er løst tilfredsstillende.

Der er designet et Nationalpark Thy mærke, som kan købes på Spejder Sports webside til 15 kr.

Lejrskole i Nationalpark Thy

Hvorfor ikke tage truppen eller klassen med på en lejrskoletur i nationalparken, så eleverne kan lære den danske natur og kulturhistorie at kende? Nationalparkens partnere tilbyder færdige, men fleksible pakker af lejrskoletilbud, der inkluderer transport, overnatning, aktiviteter og mad. Naturvejledere fra Naturstyrelsen Thy og andre certificerede formidlere står for naturnær undervisning.

Se detaljer, kontaktoplysninger og booking

undefined

undefined

undefined

undefined