Med det nationale fisketegn, kan du fiske langs kysterne ved Vesterhavet og Limfjorden. Nogle søer i nationalparken kræver ekstra fisketegn, f.eks. Nors Sø, Vandet Sø, Førby Sø og Flade Sø. Se mere i faktaboksen herunder.
Overalt i nationalparken gælder det, at fiskeriet sker på naturens betingelser. Derfor er det vigtigt, at lystfiskere tager hensyn til de regler, der er for både færdsel og fiskeri i de enkelte områder.
Søer i Nationalpark Thy
Nors Sø indeholder en helt enestående botanik. Men også nogle spændende bestande af fisk. Blandt andet helt, som lever godt i det rene, klare vand. Her kan den med lidt held fanges sammen med gedde og aborre. Waders er nødvendige, og alt sejlads er forbudt.
Vandet Sø minder meget om Nors Sø i forhold til vandkvalitet og botanik. Den indeholder en fin bestand af aborre samt gedde, helt og fredfisk. Waders er nødvendige.
Førby Sø indeholder gedder og aborre.
Flade Sø var tidligere en del af Krik Vig og er kun adskilt fra Vesterhavet af en tynd klitrække. Det er en lavvandet og brak sø, som tidligere har været hjemsted for et målrettet erhvervsfiskeri efter sandart. Sandarten er der stadig. Faktisk i så store mængder, at der teoretisk set er for få byttedyr i søen.
Nors Bagsø ligger i den allersydligste del af Tved Plantage, nær ved nordbredden af Nors Sø. Søen er dybest mod nord. Her er en handicapvenlig fiskeplatform med borde og bænke. Der er desuden en bålplads syd for søen. Der er mulighed for at fange gedde, aborre samt fredfisk som suder og brasen. Der er frit fiskeri i søen, men alle fangede fisk bør genudsættes.
Godt at vide
- Dagskort til Vandet Sø og Nors Sø kan købes ved Thy Outdoor, Sennelsvej 2B, 3700 Thisted, tlf. 9792 4508. thyoutdoor.dk
- Dagskort til Førby Sø + Faddersbølle Å, Bromølle Å og Nors Sø kan købes online gennem fiskekort.dk
- Dagskort til Flade Sø købes hos Krik Marine/Limbo Både, Havne vej 2, Agger Havn i Agger.
- Det nationale fisketegn for alle mellem 18 år og pensionen kan købes online: Fisketegn
- Husk at sætte dig ind i mindstemål og fredningstider for de forskellige fiskearter. Den kan du se her: Mindstemål og fredning
- Læs mere om lystfiskeri hos Fiskeristyrelsen
- Læs mere om lystfiskeri og fisketegn på Naturstyrelsens arealer hos Naturstyrelsen
Molefiskeri og surfcasting
Molerne i Hanstholm, Vorupør og Agger Tange giver adgang til dybt vand, som alt efter årstid, vind og strøm giver lystfiskeren mulighed for at fange egentlige havfisk som lubbe og sej. Sild, hornfisk og makrel er til tider meget talrige og kan føre til et underholdende og givtigt fiskeri.
Det er også muligt at fiske langs den åbne kyst. Og der kan sagtens ligge et uforløst potentiale et sted ud for Thys vestkyst. Områderne ved molerne bliver affisket det meste året. Men der er langt mellem lystfiskerne ude på strandene.
Genvejen til frisk fisk...
Ved vestkysten er det tidligere traditionelle erhvervsfiskeri, hvor bådene blev sat i vandet direkte fra stranden, et afsluttet kapitel. På landingspladserne kan man dog stadig opleve, fritidsfiskerne lande fangster af krabber og ind imellem en flot hummer.
Frisk og røget fisk kan købes i kystbyerne. Hos fiskehandlerne finder man de forskellige arter, der lever i havet ud for Thy: Torsk, kuller, havkat, stenbider, sej, rødspætte og mange andre. Husk at købe lokale fisk.