Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Bliv partner

Et af formålene med Nationalpark Thy er at støtte en udvikling til gavn for lokalsamfundet og det lokale erhvervsliv, samtidig med at der tages respekt for beskyttelsesinteresserne. Nationalparken ønsker et højt kvalitetsniveau i de ydelser og produkter, som sælges med tilknytning til Nationalpark Thy. Derfor indgår nationalparken partnerskaber og deler branding-effekten med virksomheder, organisationer og andre, som leverer ydelser eller produkter af en høj kvalitet i tilknytning til nationalparken.

Partnerprogrammet skal sikre, at de interessenter, som ønsker at drage fordel af nationalparkens brand og logo, leverer produkter og ydelser af en høj kvalitet og med en klar forbindelse til Nationalpark Thy.

Partnerprogrammet bygger på rettigheder, som partneren kan opnå ved at overholde en række kriterier, som er tilpasset to overordnede områder:

  1. Produkter, herunder fødevarer med tilknytning til nationalparken og fysiske produkter som fx uldtrøjer og træskåle fremstillet af materialer fra nationalparken
  2. Formidling, naturvejledning og oplevelser i nationalparken

Ansøg om logo på fødevarer og non-food

Bestyrelsen for Nationalpark Thy har nedsat et certificeringsudvalg, som indstiller ansøgninger om brug af Nationalpark Thys logo på fødevarer og non food til bestyrelsen. Produkterne skal leve op til en række kriterier for at kunne komme i betragtning. Det gælder fx kriterier om oprindelsessted, produktionsmåde og forarbejdning.

For yderligere deltaljer se: 

Kriterier for anvendelse af Nationalpark Thys logo på fødevarer

Kriterier for anvendelse af Nationalpark Thys logo på non-food 

Næste ansøgningsfrist er 1. oktober 2019. Ansøgning udfyldes elektronisk via ansøgningsskemaet herunder og sendes til .

Ansøgningsskema om brug af Nationalpark Thys logo på fødevarer og non-food

Du er altid velkommen til at rette henvendelse til nationalparken på eller tlf. 72 54 15 00, hvis du har spørgsmål.  

 

Producenter med lov til at bruge nationalparkens logo:

Honning fra stader i Nationalpark Thy og produkter heraf

  • Thy Honning v. Knud Søgaard, Harring:Honning fra mosebølle, klokkelyng, hedelyng og honningdug i Nationalpark Thy.
  • Knud Madsen, Vinderup: Honning fra hedelyng i Nationalpark Thy.
  • Henrik Eriksen, Bedsted: Honning fra hedelyng i Nationalpark Thy.
  • Svankjær Honning og Biavl v. Jens Mogensen, Svankjær: Honning samt produkter heraf (sirup, mjød, øl) fra Nationalpark Thy.
  • Aksel Bundgaard, Jebjerg: Honning fra hedelyng i Nationalpark Thy.
  • Struerdal Biavl, Struer: Honning fra hedelyng i Nationalpark Thy. 
  • Kurt Jensen, Hanstholm: Honning fra Nationalpark Thy.
  • Ernst Kempf, Kronens Hede: Honning fra Nationalpark Thy.
  • Karl Otto Reinwald, Vigsø: Honning fra Nationalpark Thy.
  • Fuglsangs Biavl v. Lasse Fuglsang Dahlgaard, Skyum: Honning fra stader i Nationalpark Thy.
  • Hans Christensen, Hørdum: Honning fra hedelyng i Nationalpark Thy.
  • Inger Bjerre, Vestervig: Honning fra klokkelyng, hedelyng og vilde blomster og træer i Nationalpark Thy.
  • Spøttrup Bigård v. Niels Christian Vestergård: Lynghonning fra stader i Nationalpark Thy.
  • Knud Jespersen, Snedsted: Honning fra lyng i Nationalpark Thy.
  • Bardington v. Jens Henrik Jeppesen, Borup: Honning fra stader i Nationalpark Thy.
  • Niels Liltoft, Hurup: Honning fra lyng i Nationalpark Thy.

Kød fra vildt og naturplejedyr i Nationalpark Thy og produkter heraf

  • Ørum Får v. Helga Jensen og Olav Hauch Andersen, Ørum: Kød fra får og lam (Spelsau): fersk kød, spegepølser, rullepølser, grillpølser og røget lammekød. Altsammen fra dyr, der har lavet naturpleje i Nationalpark Thy. 
  • Thy Lam v. Gitte Kroll, Skjoldborg: Økologisk fersk kød i alle udskæringer, lammespegepølse, røgvarer fra lam, lammepølser, lammepaté, lammefond, lammefrikadeller. Altsammen fra dyr, der har lavet naturpleje i Nationalpark Thy. 
  • Gyrup v. Nicolaj Nicolajsen, Sønderhå: Økologisk Galloway-kød samt studekød og produkter heraf fx fersk kød, røget og tørret kølle og pølser. Altsammen fra dyr, der har lavet naturpleje i Nationalpark Thy. 
  • Jens Chr. Sørensen, Hanstholm: Kød fra økologiske stude fra dyr, der har lavet naturpleje i Nationalpark Thy. 
  • Vorupør Slagter v. Søren Jensen, Vorupør: Produkter af kød fra Gyrup og Ørum Får: Fersk kød, oksespegepølser, grillpølser og røget og tørret kølle fra Galloway, samt fårespegepølser, lammespegepølser, lammegrillpølser, røget lammekød, lammerullepølser.
  • Fredskilde Angus v. Peter Paaske, Jannerup: Kød fra økologisk kødkvæg, der plejer natur ved Fredskilde.
  • Thystuden v. Morten Gramstrup: Oksekød fra stude – fersk kød (hel, halv, kvart og ottendedele) samt spegepølser og røget kød.
  • Naturstyrelsen Thy: Vildt nedlagt på statens arealer i Nationalpark Thy og forarbejdet hos Galgebakkens Hjortefarm eller Klosterhedens Vildt.  
  • Klosterhedens Vildt: kød fra fritlevende vildt i Nationalpark Thy.

Bær og urter m.m., sanket i Nationalpark Thy og produkter heraf: 

  • Stenbjerg Kro v. Henny Mortensen, Stenbjerg: Kryddersnaps på bær, blomster, urter og rav (rav, marehalm, havtorn, tranebær, mosebølle, mose-pors, røllike, fyrrenåle). Syltetøj, gelé og saft lavet på bær og blomster (havtorn, hyben, tranebær, mosebølle, brombær, revling, hyldeblomster). Hyldebærkapers. Eddikesyltet saltur og strandarve (også kaldet strandportulak). 
  • Mejerigaarden A/S, Thisted: Økologisk flødeis med hyben, med hyldeblomster og med Thagaard Øl (fra Thisted Bryghus). 
  • NaturmadThy v. Mie Buus, Frøstrup: Havtorngelé, syltetøj med havtorn, æble og hyben, havtornsirup, havtorneddike, knækbrød med havtorn, pebernødder med havtorn, havtornsnaps, pickles med strandarve, ramsløgsalt, syltet salturt og salturtsalt, tranebærsyltetøj. 
  • Hawfrisk Klitmøllervand ApS v. Tom Lindskog, Klitmøller: Klitmøllervand på flaske.
  • Vorupør Slagter v. Søren Jensen, Vorupør: Havtorn sylt, hyben sylt og havtorn/hyben sylt.
  • Thisted Bryghus - Porse Guld (33 cl.), Porse 1, Bock øl med porse, Guld Porse, Nationalparkserien: Thagaard, Klithede og Faddersbøl samt Cold Hawaii og Cold Hawaii Rav
  • Thya Specialiteter fra Thy v. Alice Bisgaard: Produkter af råvarer sanket i Nationalpark Thy: Marmelader, sirup og salt med havtorn, snaps med havtorn og porse, gin med enebær, gin på granskud, to produkter med nødder og honning.
  • Restaurant Niels Juel v. Jesper Birch, Klitmøller: Vand på flaske tappet i Klitmøller. 
  • Hotel Thisted: Ulvesnaps
  • Elmelund: Urter og bær sanket i Nationalpark Thy til forarbejdning og videresalg.
  • Gaarden Klitmøller / Naturkram v. Inge Lise Gissel & Gunnar Ottosson, Klitmøller: Produkter af råvarer sanket i Nationalpark Thy: Marmelader af havtorn, hyben, hyldeblomst, tranebær og mosebøllebær. Ramsløgpesto og ramsløgsalt. Sennep med havtorn og hyldeblomst.
  • Thyværkstedet: Marmelader og syltevarer af hyben, havtorn, hyldebær, mosebøllebær, sortebær, brombær, tranebær, svampe, tormentilrod, skovsyre, porse, salturt, ramsløg, vild timian, m.m. sanket i Nationalpark Thy.
  • Restaurant Loft v. Martin Hundahl Jensen: Is med gin, bær og urter fra Nationalpark Thy.

Produkter baseret på afgrøder i Nationalpark Thy

  • Gyrup v. Nicolaj Nicolajsen, Sønderhå: Økologisk korn og produkter heraf, fx mel og malt og spiritus, herunder whisky af korn dyrket i Nationalpark Thy.

Non food produkter fra Nationalpark Thy:

  • Thy Lam v. Gitte Kroll, Skjoldborg: Lammeskind, uldgarn, stoffer i metermål og plaider af lammeuld, karteflor. Sæbe og lys af nyrefedt. Knapper og andre småting af lammeknogler. Salver af lanolin fra fårenes uld. Altsammen fra får og lam, der har plejet natur i Nationalpark Thy.
  • Ørum Får v. Helga Jensen og Olav Hauch Andersen, Ørum: Skind og garn fra får og lam, der har plejet natur i Nationalpark Thy.
  • Trædrejeren på Kronens Hede v. Ernst Kempf, Vang: Drejede emner (skåle, fade, vaser, dåser, skrivesæt, peberkværne, snurretoppe m.m.) af træ fra Nationalpark Thy.
  • Natur & Kultur v. Egon Jessen Nielsen, Glyngøre: Smykker af træskiver fra Nationalpark Thy.
  • KP Stager, Stenbjerg: Drejede svampe i træ fra Nationalpark Thy.
  • &Woodlab v. Mathias Hedal, Vildsund: Folderholdere af træ fra Nationalpark Thy.
  • Elmelund: Træ sanket i Nationalpark Thy til forarbejdning og videresalg.
  • Sæberiet Thy v. Jytte Bovbjerg, Sjørring: Økologisk sæbe med fx hybenrose, havtorn, hindbær og andre bær, fyr, porse, honning, lyng og sand sanket i Nationalpark Thy.

Ansøg om formidlingspartnerskab

Organisationer og personer, der udbyder personlig formidling, kan ansøge om formidlingspartnerskab via Nationalpark Thys Partnerprogram.

Vi er på vej til at lave nye kriterier og procedurer for ansøgning. Ind til de nye kriterier ligger fast er der mulighed for at søge om et tidsbegrænset partnerskab efter dialog med sekretariatet. Kontakt derfor projektleder Bo Immersen inden ansøgning på 7254 1505 eller bobim(a)danmarksdantionalparker.dk. Ansøgninger behandles af nationalparkens bestyrelse.

Det er et krav, at man deltager i fire halvdages kurser: Nationalparkens natur og kulturhistorie, Færdsel i Nationalpark Thy, Nationalparkvært og Førstehjælp. Se aktuelle nationalparkkurser

Derudover er formidlingspartnere forpligtet til hvert år at indsende statistik på forespørgsel i det format, som efterspørges af Nationalpark Thy. Når du ansøger, accepterer du automatisk, at Nationalaprk Thy må give dine kontaktoplysninger til kunder og brugere på Nationalpark Thys platforme.

Formidlingspartnere

  1. ThyHike ved Maria Vangsgaard, , 2233 0760 (Organisationspartner)
  2. Karsten Thurøe, , 5087 7595 (Personlig partner)
  3. Bente Astrup, 2347 4330 (Personlig partner)
  4. Laila Nielsen, , 2215 9848 (Personlig partner)
  5. Mie Buus, , 6199 8539 (Personlig partner)
  6. Christina Pedersen, , 2084 4404 (Personlig partner)
  7. Henrik Jensen, , 9793 8065 (Personlig partner)
  8. Lyngs Management, www.lyngs.org
  9. Susanne Toft Lyngs, , 2331 9019 (Personlig partner)
  10. Mette Åkerstrøm, www.ridetureithy.dk
  11. Carl Ejler Carlsen, Privat formidler, 
  12. Christian Nereus Grant, Octomar, Privat formidler
  13. Jan Skjoldborg Kristensen, Privat formidler, , 5361 1429
  14. Thomas Kolding, Nordvest Safari
  15. Ulla F. Andersen, Privatformidler, , 2149 1175
  16. Per Kiel Andersen, Danmarks jægerforbund 
  17. Lars Ole Andersen, Danmarks jægerforbund
  18. Søren Kiel Andersen, Privat formidler, , 2011 8243 
  19. Egon Jessen Nielsen, Natur og Kultur
  20. Elsemarie Nielsen, Nielsen Bioconsult/Børn i naturen
  21. Karsten Bjørnskov, Naturstyrelsen
  22. Henrik Bak, Naturstyrelsen
  23. Jens Jørgen Andersen, Naturstyrelsen
  24. Tonny Toftdal, Naturstyrelsen
  25. Ole Søndergaard, Naturstyrelsen

Statistik over arrangementer og bestilte ture

Hvert år får gæster hjælp til at opleve og forstå Nationalpark Thy af en lang række organisationer og enkeltpersoner. Det er vi i nationalparken rigtig glade for, og vi er meget interesseret i at få oplysninger om, hvor mange der deltager, og hvor de kommer fra osv. Vi bruger bl.a. oplysningerne i forbindelse med:

  • At give et overblik over benyttelsen og belastningen af arealerne i NP Thy.
  • At kvalificere den fremtidige formidling, ved bl.a. at se på, hvilke typer af arrangementer, der kommer mange/få besøgende til. Altså hvilke der er populære.
  • At kvalificere ansøgninger til fonde.
  • At følge udviklingen i antallet af besøgende. (Ifølge Lov om nationalparker og Bekendtgørelse for Nationalpark Thy skal nationalparkens udvikling følges og evalueres)

Alle der formidler i Nationalpark Thy opfordres til at indsende statistik i nedenstående format til (Formidlingspartnere er forpligtet til at sende oplysningerne til os)

  1. Skema til offentlige arrangementer i excel eller samme skema i word
  2. Skema til bestilte ture/arrangementer i excel

 

undefined