Typiske spørgsmål om at blive frivillig

Udfyld formularen her på siden så ringer vi dig op eller skriv en e-mail til Obfuscated Email

Alle kan være frivillige. Er du glad for at snakke, har du lyst til at tage pænt imod nationalparkens mange gæster, og er du frisk på at bidrage til at løse de praktiske opgaver, der følger med, så er du både kvalificeret og meget velkommen! 

Alle frivillige deltager på fire oblgatoriske og gratis basiskurser, hvor du lærer (næsten) alt om nationalparken, naturen, kulturhistorien, betjening af frivillige og førstehjælp. Alle kurser afholdes mindst én gang årligt, men det hører du mere om.

Du er velkommen til at begynde som frivillig, inden du har haft mulighed for at deltage i alle kurserne.

 

Vi har mange forskellige opgaver - og mange forskellige frivillige!

Som vært i Nationalparkcenteret i Vorupør, på Stenbjerg Landingsplads eller Lodbjerg Fyr tager du imod gæster fra ind- og udland, fortæller dem om nationalparken, giver gode råd til oplevelser og svarer på alt mellem himmel og jord, så godt man nu kan. Her er man som udgangspunkt to på vagt sammen.

I kaffestuen på Lodbjerg Fyr står de frivillige for driften med alt fra kringlebagning til kaffebrygning, salg og oprydning. Her er man gerne to-tre på vagt sammen.

Læs mere om de forskellig muligheder her

På Lodbjerg Fyr er der i sommerperioden mulighed for at være ugefrivillig - og bo i et af fyrets gæsteværelser. Er du interesseret i det, så skriv til Obfuscated EmailObfuscated Email

Det bestemmer du selv. Vi har intet krav om antal af vagter, så det afhænger af, hvad der passer med din interesse. Som frivillig skriver man sig selv på vagtplanen, når man har tid og lyst. En vagt varer typisk tre timer.

Ja. Nationalparkens frivilligkoordinatorer introducerer dig til opgaverne, og derefter vil der i starten være ’sidemandsoplæring’, hvor du kommer på vagt med frivillige, der har prøvet opgaverne før. Du deltager i løbet af det første år i fire obligatoriske basiskurser, hvor du lærer (næsten) alt om nationalparken. Og endelig afholder vi løbende statusmøder for de forskellige frivilliggrupper. 

Ja, at være frivillige i Nationalpark Thy handler også om at møde nye mennesker, skabe netværk og hygge sig. Vi afholder statusmøder for de forskellige frivilliggrupper, hvor vi evaluerer og deler nye ideer. Derudover er der løbende mulighed for at deltage i kurser og forskellige oplysende og sociale arrangementer. Hvert år inviteres alle nationalparkens frivillige på en udflugt. Og endelig sker der en masse i frivilligforeningen Nationalpark Thy Venner.

Ja, det er helt i orden. Du bestemmer selv, hvornår du skriver dig på vagtplanen, og der er intet krav om antal vagter per sæson. Holder du pause i længere tid, vil vi gerne have besked.

Har du lyst til at være med? - Tilmeld dig her, så hører du fra os!