Velkommen til Nationalparkcenter Thy

I Danmarks første nationalparkcenter kan du hente viden om Nationalpark Thy og inspiration til alle dens opleveler. Centeret er åbent hver dag og bemandet med frivillige nationalparkværter, der er fulde af gode historier og skræddersyede tips.

Hent viden og inspiration

Nationalparkcenteret er en portal til naturen og de mange oplevelser i Nationalpark Thy. I besøgsstedets udstilling kan du hente viden om landskabsdannelsen og den helt særegne natur i Nationalpark Thy. Om dyre- og planteliv på de forskellige typer klithede. Om sandflugt og historisk udvikling og meget mere.

Du kan også få personlige tips til ture og oplevelser af de frivillige værter, der er her hver dag i åbningstiden.

Her er offentlige toiletter, som er åbne fra kl. 05-23.

På kanten af naturen

Nationalparkcenteret i Nr. Vorupør er det første af sin slags i Danmark og åbnede den 15. juni 2021. Det 700 m2 store velkomstcenter er bygget nænsomt ind i den eksisterende klit og ligger således midt mellem byen og den vilde natur.

Bygningen rummer et 300 m2 stort formidlingsrum, hvor en landskabsmodel giver overblik over landskabets karakter, stier, byer, oplevelser og fortællinger. Centeret huser desuden mødelokaler og kontorplads til nationalparkfondens bestyrelse og sekretariat.

 

 

Praktiske oplysninger

Nationalparkcenter Thy, Vesterhavsgade 168, 7700 Thisted.

Centeret er åbent hver dag fra 10-17 i sommerhalvåret, og fra 11-16 i vinterhalvåret. Der er vinterlukket i januar.

Der er adgang til toiletter og gratis aflåste garderobeskabe fra 05-23.

Centeret har gratis adgang, med mulighed for at give en frivillig entre, der går direkte til naturprojekter i nationalparken.

Frivillige værter bemander centeret i åbningstiden. Der er mulighed for at købe bøger om naturen og kulturen i Thy, vandrekort mm.

Cykelstien Vestkystruten går lige forbi døren, og ved landingspladsen i Nr. Vorupør er der ofte et mylder af liv. Her er et kulturhistorisk miljø ved landingspladsen, havbad, fiskehandlere, butikker og restauranter.