Kystskrænt-ruten - 2,3 km - middel

Sagnstenen på Vegebjerg

Da herremanden til Nystrup skulle rejse til Norge for at gøre handel, gemte han sine guldbeslåede støvler under den store sten. Herremandens søn, Kjeld, var den eneste, der fik at vide hvor støvlerne var gemt. Herremanden vendte aldrig tilbage, og da Kjeld blev ældre, forsøgte han at finde stenen og støvlerne. Men mange år var gået, og erindringen om faderens beskrivelse var så upræcis, at han aldrig fandt støvlerne. Støvlerne ligger derfor under stenen den dag i dag, og sagnet siger: -Kjeld skal knøsen hedde, som støvlen skal finde. Flere har dog forsøgt - den fredede sten har nemlig både borehuller og et hjørne, der er sprængt af!

Om Kystskrænt-ruten

Kystskrænt-ruten lever op til sit navn. Du bevæger dig fra turens start op på den gamle kystskrænt fra Litorinahavets tid, og meget af ruten går langs skrænten med udsigt mod Klitmøller og Hanstholm i nord.

Turen går også ind gennem Nystrup Klitplantage, hvor du, grundet det kuperede terræn på ruten, både kan nyde plantagens skovdynamik, små lysninger og åbne flader med udsyn over smukke klithedelandskaber. Og sagnstenen på Vegebjerg.

Ruten har kategorien middel, fordi underlaget er ret stabilt, men den er dog en del kuperet, så du skal bruge bøfferne, hvis du har klapvogn med.

Godt at vide

Længde: 2,3 km

Afmærket med hvide pile

Rundstrækning

Rutenummer: 32

Start ved: Parker på rastepladsen, hvor Vangsåvej skærer Klitmøllervej. Ruten begynder lige på modsatte hjørne, ved Kystvejen

Sværhedsgrad: middel

Underlag: Primært små skovstier