Embak-ruten - 5,6 km - svær

Find ruten på interaktivt kort

Klik på Vandreruter og søg derefter (øverst tv) på Embak.

Om ruten

Embak-ruten er snoet og kuperet og leder dig godt rundt i Stenbjerg Klitplantage, der byder på afvekslende skov med en variation af forskellige træarter. Undervejs bestiges stejle klitter med flotte udsigter over trætoppen, og nede i bunden kan den mørkere klitplantage udforskes fra stien. Du går både på brede skovveje og helt smalle og sandede stier. Ingen asfalt (på nær når du krydser Kystvejen).

Turen giver også indblik i den våde klithedenatur. Ved Embak (vest for Kystvejen) går du på den ene arm af en parabelklit, og fra toppen er der et smukt vue ud over Embak Vand - et stort vådområde, der næsten tørrer ud i sommermånederne. Øst for Kystvej kommer du forbi vådområdet Bislet - godt gemt bag krat - hvor mange fugle holder til. 

Færdes du på stien i de mere våde årstider er fornuftigt fodtøj at foretrække, da der kan være risiko for oversvømmelser på dele af turen.

 

Godt at vide

Længde: 5,6 km

Afmærket med: Gule pile

Rundstrækning

Rutenummer: 13

Start ved: Stenbjerg Klitplantage. P-pladsen på Stenbjergvej kort efter rundkørslen eller p-pladsen på Kystvejen. Ruten krydser dem begge

Sværhedsgrad: Svær

Velegnet for gangbesværede: Nej