Kom til indvielse på Vorupørstien!

02-05-2023

En fire km rundtur giver turister og lokale nye muligheder for at nyde både by og natur.
Vorupørstien indvies fredag den 5. maj kl. 14:00

udsigt over Vorupør
Vorupør, byen i klitterne. Foto: Vorupør Stilaug.

Vorupør Borgerforening har længe haft en drøm om en ny vandresti, der kan sno sig mellem husene og ud i klitterne og således vise besøgende, hvor smukt den lille by og den storslåede natur forenes. Efter års planlægning og hundredvis af kilometers traven er Vorupørstien nu endelig en realitet.

Stien er blevet til på initiativ af Vorupør Stilaug/Borgerforening i tæt samarbejde med Museum Thy, Nationalpark Thy og Naturstyrelsen Thy, og med økonomisk støtte fra bl.a. lokale foreninger, Thisted Kommunes LUF-midler, Friluftsrådet og fra Nationalpark Thys projekt Trædesten til Naturen.

”Der kommer mange turister og besøgende til Vorupør, og de fleste samles naturligt om landingspladsen og stranden. Vi vil gerne give både nye tilflyttere og besøgende mulighed for at komme rundt i hele byen til fods og opleve lidt af fiskerlejets kulturhistorie sammen med den klitnatur, der også er en del af Vorupør.” fortæller Stilauget.

Vorupør – eller Worup-øer, som det hed engang – kan dateres helt tilbage til 1689, da det blot var nogle spredte hytter i klitterne. Det er en by med en særlig historie, og den nye 3,8 km rundtur er da også tænkt som en kultursti, der giver et indblik i det gamle fiskerlejes fortid og nutid, og bringer de gående forbi skilte med lokale fortællinger om fx Gamle Svends Hus, Fiskercompagniet og Æ Bøjeba’k.

Vorupørstien indvies fredag den 5. maj 2023 kl. 14:00 ved landingspladsen i Vorupør, hvor vi går turen, hører lidt historie og slutter af med lidt godt til ganen. Alle er meget velkomne.