’Organiseret Vildskab’ – premiere på ny dansk dokumentarfilm i Nationalparkcenter Thy

17-11-2022

OBS! Forestillingen er udsolgt.
Helt ny dansk dokumentarfilm om rewilding får premiere i Nationalparkcenteret. Kom og se den onsdag 23/11 kl. 19. Billetpris: 50 kr.

Phie Ambos nye dokumentarfilm ’Organiseret Vildskab’ sætter fokus på en af tidens mest aktuelle tematikker: rewilding af den danske natur. 

Ambo har gennem fire år fulgt et rewildingprojekt i Hammer Bakker, et naturareal i Aalborg Kommune, som blev købt af Den Danske Naturfond i 2018. Filmen følger processen med at genskabe lysåben natur i et område, der før var bevokset med tætte nåletræer. Den giver publikum indblik i de læringer og erfaringer både kommune, eksperter og beboerne i området gør sig undervejs, når hele planager fældes og helårsgræssende heste udsættes. Og den viser også den folkelige opbakning og modstand, som møder projektet. 

 Emnet er således også aktuelt her hos os, bla. i forhold til vores helårsgræsningsprojekt ved Klitmøller og ny Nationalparkplan 2022-28.

 ’Organiseret Vildskab’ har premiere rundt om i landet i udvalgte biografer i uge 47, og vi er så heldige også at kunne vise den i Nationalparkcenter Thy. Det foregår:

 Onsdag den 23. november kl. 19. Efter filmen vil nationalparkens leder Else Østergaaard fortælle om overvejelserne, når vi laver naturforbedringer her i nationalparkområdet.

 

 Filmvisningen i Nationalpark Thy er muliggjort med hjælp fra Hansen & Pedersen Film. Den 8. december har filmen premiere på TV2 og TV2Play.