Nationalpark Thy søger frivillige

04-02-2021

Kunne du tænke dig at være frivillig formidler i det nye nationalparkcenter i Vorupør eller være frivillig på Lodbjerg Fyr?

Som frivillig formidler i Nationalparkcentret vil du tage imod de mange besøgende og guide dem til store oplevelser i naturen.

Vi søger frivillige til følgende områder:

Nationalparkværter til Nationalparkcenteret i Vorupør, der åbner d. 22. maj 2021. Som vært i nationalparkcenteret vil du formidle om Nationalpark Thy i sin bredeste forstand. Du vil tage imod de mange besøgende og vejlede dem til store oplevelser i Danmarks største vildmark.

Værter til kaffestuen på Lodbjerg Fyr, hvor der bages og sælges boller og kringle, som serveres med hjemmebrygget kaffe af småblomstret porcelæn. Kunne du tænke dig at give en hånd med og bidrage til hyggen i fyrmesterens stuer?  

Fyrværter, der har lyst til at formidle Lodbjerg Fyrs historie til de mange interesserede gæster. Som fyrvært gør du stedet levende for gæsterne med fortællinger fra fyrmestrenes tid og guider til oplevelser på nationalparkens klithede.

 

Hvad vil det sige at være frivillig i Nationalpark Thy?

Som frivillig i Nationalpark Thy bliver du en del af et stort fællesskab omkring naturen. Du bliver klædt godt på som frivillig med både viden og profiltøj. Som frivillig kommer du på gratis basiskurser om nationalparkens formål, natur og seværdigheder og et kursus i førstehjælp. Du får udleveret profiltøj med nationalparkens logo, så det er tydeligt for de besøgende, at du repræsenterer Nationalpark Thy. Herudover får du løbende tilbudt kurser og arrangementer sammen med de øvrige frivillige.

 

Hvad siger nationalparkens erfarne frivillige?

”Jeg er mest i Info-centret i Stenbjerg, men glæder mig meget til også at være med i det nye center i Vorupør. Det bliver nyt for os alle både vi gamle, der har været frivillige nogle år, og forhåbentlig mange dejlige nye kollegaer.
Jeg kan varmt anbefale at være med i flokken af Frivillige i Nationalpark Thy.
På gensyn. Jeg håber, vi ses.” -
Lene, vært i informationshuset på Stenbjerg Landingsplads kommende vært i Nationalparkcenteret i Vorupør.

”Det, der giver størst glæde ved at være frivillig i Nationalpark Thy, er kontakten med glade mennesker, der besøger nationalparken, at fortælle om det fantastiske sted og det at være en del af et fantastisk fællesskab af frivillige og ansatte i nationalparken.” - Jens, fyrvært på Lodbjerg Fyr.

”Jeg kan sige, at jeg nyder at være i kaffestuen i Lodbjerg. Jeg synes, det er så dejlig at møde så mange positive mennesker og snakke med mange forskellige hver gang jeg kommer derud. Det er også hyggeligt at møde forskellige kollegaer derude.” – Kirsten, kaffestuen på Lodbjerg Fyr.

”Vi har det supersjovt og det er smadderhyggeligt. Man bliver bidt af det – du skulle lige prøve!” – Knud-Ole, kaffestuen Lodbjerg Fyr.

 

Har det vakt din interesse?

Hvis du har lyst til at blive en del af fællesskabet omkring Nationalpark Thy, så kontakt en af nationalparkens frivilligkoordinatorer for en uforpligtende snak:

Hanne Hornstrup tlf.: 20 91 62 04 / mail: Obfuscated Email

Cathrine Sørensen tlf.: 40 59 73 88 / mail: Obfuscated Email

 

Al aktivitet er pt. sat i bero grundet covid-19, men da vi håber og tror på, at situationen bliver bedre i løbet af foråret, vil vi gerne allerede nu i kontakt med folk, der kunne tænke sig at blive frivillige i Nationalpark Thy i 2021.

Cathrine Lykke Sørensen

Title: Frivilligkoordinator og naturvejleder
Phone: 40 59 73 88

Hanne M. Lundsbjerg Hornstrup

Title: Frivilligkoordinator
Phone: 20 91 62 04