DR1 Vores Sommervejr i Nationalpark Thy

13-07-2021

DR1 ’Vores Sommervejr’ besøger de 5 danske nationalparker.
Denne uge er de i Nationalpark Thy, og sender vejrudsigten fra Nr. Vorupør og Lodbjerg Fyr.

Så du med i går, da DR1 sendte live fra landingspladsen i Nr. Vorupør? Her var både havbadet, redningstjenesten og miljø-virksomheden Strandet med. Foto: dr.dk

Bliv klogere på naturen ved Lodbjerg Fyr

I går og i dag sendes den forlængede sommer-vejrudsigt fra Nr. Vorupør, inden de rykker til Lodbjerg Fyr, hvor temaet bliver nationalparkens natur og naturen som spisekammer.

Onsdag kan vejrvært Louise Gade og seerne høre om, hvordan vejr og klima har skabt nationalparkens landskab og om hvordan dyr- og plantelivet tilpasser sig og er påvirket af vejr og vind.

Nationalparkens projektleder på natur Anna Worm glæder sig over DR1s besøg:

”Det er skøn mulighed for at kunne dele de fantastiske fortællinger, som vores enestående natur gemmer på. Jeg vil bl.a. fortælle om, hvordan nationalparkens største vildtlevende landdyr påvirker naturen og selv bliver påvirket af det skiftende vejr og klima.”

Nationalparkerne vidner om vejr og klima

I løbet af skolernes 6 ugers sommerferie kommer Vores Sommervejr forbi alle 5 danske nationalparker samt Naturpark Lillebælt.

Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder og ansvarlig for DR Vejret, fortæller til dr.dk:

”Vores nationalparker er helt enestående, fordi de vidner om, hvordan vejret og klimaet har formet vores land gennem årtusinder, og hvor forskellige områderne er, selv om vi bevæger os inden for en radius på nogle få hundrede kilometer.”

Her kan du se Vores Sommervejr

’Vores Sommervejr’ løber fra uge 26 til uge 31 og sendes mandag til torsdag efter TV-Avisen kl. 18.55 på DR1 og DRTV. Fredag med sammendrag fra ugen, som sendes fra vejrstudiet på Dokk1 i Aarhus. 

Alle udsendelserne kan ses online her: https://www.dr.dk/drtv/serie/vores-vejr_7104

Her kommer Vores Sommervejr forbi. Kortet er fra dr.dk