Klar til sommersæsonen i Nationalpark Thy

12-06-2020

Nationalpark Thy er nu parat til at åbne Stenbjerg Informationshus og aktiviteterne på Lodbjerg Fyr for sæsonen 2020.
I forbindelse med åbningen er der sket tilpasninger for at mindske risikoen for smitte i henhold til Covid-19 situationen – både for vores mange besøgende og vores frivillige. Det betyder, at praktikaliteterne kan være en smule anderledes, end du er vant til. Dog lover vi, at den hjertevarme du vil blive modtaget med, er den samme som altid.

Stenbjerg Landingsplads. Foto: Kristian Amby

Stenbjerg Informationshus

Stenbjerg Informationshus åbner mandag d. 15. juni. Det har åbent hver dag kl. 12-16 frem til oktober måned. Her modtages gæsterne til en snak om gode ture i nationalparken, historier om livet i Thy og dagens fiskeri.  Du kan også købe en kop kaffe eller en is, et postkort eller en af de mange spændende bøger om emner fra Thy.

Formidling ved Lodbjerg Fyr

På Lodbjerg Fyr er fyrværterne klar til at modtage gæsterne med hjertevarme historier og fakta om fyrets historie, beboere og skæbner fra torsdag d. 11 juni. Fyrværterne vil være at finde i fyrgården hver torsdag, lørdag og søndag kl. 11-16. Nysgerrige kan få en kort tur rundt på området.  

Udstilling og fyrtårn er desuden åbent hver dag fra 7-21. Her er ikke bemanding. Entre til tårnet er 30 kr. for voksne og gratis for børn.

Lodbjerg Fyrs kaffestue

Kaffestuen på Lodbjerg Fyr åbner torsdag d. 18. juni kl. 11-16. Herefter vil der være åbent hver dag frem til søndag. Mandag d. 22. juni til onsdag d. 24. juni er der lukket pga. opstartstilpasninger, men fra torsdag d. 25. juni vil kaffestuen igen være åben hver dag kl. 11-16 frem til oktober måned.

Ved besøg i kaffestuen bedes du være meget opmærksom på vores forholdsregler, der vil være tydeligt skiltet, da pladsen er lidt trang.

Åbningstider 

Stenbjerg Informationshus har åbent hver dag kl. 12-16

Kaffestuen Lodbjerg Fyr har åbent hver dag kl. 11-16 i perioden 18.-21. juni samt 25. juni og frem til oktober (lukket 22.-24. juni)

Formidling ved Lodbjerg Fyr finder du hver torsdag, lørdag og søndag fra kl. 11-16. 

Dog skal du være opmærksom på, at der kan opstå pludselige situationer, der gør, at kaffestuen eller informationshuset ikke har åbent alligevel. Følg derfor Facebook-siden @NationalparkThy, som vi opdaterer med aktuelle åbningstider, hvis der er ændringer i forhold til det forventede.

Hanne Hornstrup

Title: Frivilligkoordinator Lodbjerg Fyr
Phone: 20916204