Nyt gruppeshelter på vej ved Lodbjerg Fyr

06-08-2020

Opgraderingen af den populære shelterplads ved Lodbjerg Fyr fortsætter. Nu påbegyndes arbejdet med gruppeshelteren.

Det nye gruppeshelter forventes at være færdig om seks uger og kan huse op til 30 personer.

Først på sommeren byggede frivillige ved Nationalpark Thy to ny shelters ved Lodbjerg Fyr. Nu skal der gøres plads til større grupper. Projektleder for Trædesten til Naturen, Esben Colding Broe, fortæller:

- Erfaringerne fra Go-nu-Nat-shelteret i Vilsbøl Klitplantage, som er den eneste større gruppeshelter i Nationalpark Thy, er rigtig gode. Det er en eftertragtet type shelter, som er særligt målrettet større grupper som skoleklasser, spejdere m.v., der ønsker at vandre og overnatte ude i parken. Med et nyt gruppeshelter ved Lodbjerg Fyr tager vi sammen med Naturstyrelsen Thy hul på en indsats, der skal give denne målgruppe bedre mulighed for at vandre gennem Nationalpark Thy over flere dage.  

Projektet er støttet af midler fra Nordea-fonden, og der er afsat ca. 300.000 kr. til opførelsen. Der bliver J.K.A. Byg Tømrerfirma ApS, der står for opførelse af det nye gruppeshelter. Byggeriet starter nu og forventes afsluttet om fem uger. En større del af den eksisterende shelterplads ved Lodbjerg Fyr bliver i anlægsperioden afspærret.

Du kan læse mere om projektet med opgraderingen af shelterpladsen i en nyhed fra den 30. juni 2020 her

 

 

Esben Colding Broe

Title: Projektleder, Trædesten til Naturen
Phone: 60 62 01 00