Vestervig Skole rykker undervisningen ud i Nationalpark Thy

15-09-2020

Nationalpark Thy har udviklet en række undervisningsforløb, som gør det muligt at bruge nationalparken som klasseværelse.

0. og 1. klasse fra Vestervig skole har været på ’Krible-krable safari’ for at teste et af de nye undervisningsforløb om smådyr på klitheden.

0. og 1. klasse fra Vestervig Skole undersøger smådyr på klitheden ved Lodbjerg Fyr

Alle klassetrin og fag kan rykke undervisningen ud

På Nationalpark Thys hjemmeside ligger mere end 80 tilrettelagte undervisningsforløb, som lærerne selv kan hente og bruge til undervisning ude i nationalparken.

Der er forløb målrettet alle klassetrin og fag om alt fra planter ved Lodbjerg Fyr til soldaterlivet under 2. verdenskrig ved Bunkermuseum Hanstholm. Så hvad enten det er 8. klasse i matematik eller 1. klasse i dansk, så er der udarbejdet et undervisningsforløb, som gør det muligt at rykke klasseværelset helt ud i nationalparken.

Se de mange undervisningsforløb her: Undervisningsdatabase 

 

Undervisning der kribler og krabler

Naturformidler Christina Pedersen har sammen med eleverne fra Vestervig skole afprøvet et af de nyeste undervisningsforløb, Krible-Krable Safari.

For eleverne startede dagen i Hønsehuset nord for Lodbjerg Fyr. Her blev sunget sange om smådyr og naturformidler Christina fortalte om, hvordan man kender smådyrene fra hinanden. Efter en lille øvelse, hvor eleverne selv skulle prøve at dele smådyrene i artsgrupper, gik turen ud til klitheden. Her blev der fundet smådyr i massevis og begejstringen var stor hos eleverne, hver gang de kunne fremvise et insekt, en edderkop eller en bænkebidder.

Dyrene blev bragt med tilbage til Hønsehuset i plastikbeholdere, hvor børnene tegnede og fortalte om de dyr, de havde fanget. Stemningen var høj, da klassen skulle tilbage til skolen og eleverne var blevet rigere på både viden og oplevelser.

Der var meget positiv respons fra klassernes to lærere: ”Det var rigtig godt, at de kunne få hænderne i det”. Lærerne vil helt bestemt tage undervisningen ud i nationalparken en anden gang og ser frem til selv at stå for undervisningen i naturen.

 

De bedste lokaliteter til udeskole

På nationalparkens hjemmeside er de bedste steder og områder for udeskole i Nationalpark Thy samlet: Udeskolelokaliteter

Cathrine Lykke Sørensen

Title: Naturvejleder og frivilligkoordinator
Mobile: 40597388