Kaffestuen på Lodbjerg Fyr lukker for sæson 2020

22-09-2020

Det har været en ganske forrygende sæson på Lodbjerg Fyr med rigtig mange besøgende. Men grundet covid 19-situationen lukker kaffestuen på Lodbjerg Fyr fra i dag tirsdag den 22. september 2020. Det var planen, at kaffestuen skulle holde åben indtil slutningen af oktober, men med den nuværende udvikling i covid 19, så vurderes det mest forsvarligt at lukke ned allerede nu.

Fyrtårnet og udstillingen har stadigt åbent - men kaffestuen lukker for nu grundet covid 19-situationen.

Kaffestuen er drevet af frivillige. Frivillige, der gør et kæmpe arbejde for, at alle kan få en god oplevelse i fyrmesterens gamle stuer på Lodbjerg Fyr. De bager, serverer kaffe, henter is, åbner vinduerne så duften kan strømme ud, sætter blomster på bordet, tænder stearinlys på grå dage, pisker flødeskum til din varme kakao og fortæller dig lidt om livet i Thy, på fyret og måske bare generelt.

Derfor skal vi passe på dem, så de også er her til næste år og næste år og næste år. Det kan vi ikke, som situationen er i dag - hvis vi samtidig skal give dig den oplevelse på fyret, som vi gerne vil. Derfor lukker kaffestuen for nu i lyset af covid 19-situationen.
- Det var med stort vemod, at de frivillige og jeg traf beslutningen, tømte køleskabet for mælk og piskefløde og slukkede lyset, fortæller fyrmester Hanne L. Hornstrup og fortsætter: Vi har ladet fryseren være fyldt - og sat gær og smør derind med et spinkelt håb om, at verden ser lysere ud om et par uger, og vi kan få sagt ordentligt farvel. Men det kan kun tiden vise.

- Indtil da er der ikke andet at sige end: Tak for de mange besøg denne sommer fra nær og fjern. Pas godt på hinanden derude - og pas godt på vores allesammens Nationalpark Thy til vi ses igen! Og så giv da lige de frivillige en stor hånd og sig tak for indsatsen!

Hanne M. L. Hornstrup

Title: Fyrmester
Phone: 20 91 62 04