Warm-up tur i Nationalpark Thy

05-09-2019

I weekenden løb årets Warm-up tur til Fotofestival igen af stablen i Nationalpark Thy. Dagene stod på bålhygge, kameratips og ture ud i området, hvor de unge fotografer fik mulighed for at opleve det specielle ved Thy.

De 13 unge fotografer er alle mellem 18-25 år, og har en interesse for at tage naturbilleder. I gruppen var der både nogle som havde taget billeder i flere år og nybegyndere.

Bål, latter og krondyrerens brunstkald

Shelterpladsen i Tvorup Plantage blev i d. 30. august til d. 1.september overtaget af 13 unge fotografer, som skulle bruge deres weekend i Nationalpark Thy. De unge fotografer deltog i Warm-up turen, som er resultatet af et samarbejde mellem Nationalpark Thy og Fotofestivallen.

Fotofestivallen afholdes d. 4. oktober til d. 6. oktober 2019, og deltagerne på turen får mulighed for at udstille ét eller to billeder på festivallen, som de har taget i løbet af weekenden. Turen gik bl.a. forbi Agger, Lodbjerg Fyr og Nr. Vorupør, hvor de fik mulighed for at tage billeder af klitheden, fiskebåde og parkens dyreliv.

Kundskab og fællesskab

”Det er fedt hvordan man sammen har fokus på at lære noget fra og til hinanden.” – sådan lyder det fra én af deltagerne, som også var med sidste år.

Det er nemlig også muligheden for at skabe fællesskab og for lære mere om dét at tage billeder, som gør Warm-up turen til et fedt tiltag.

Ifølge Carsten K. Pedersen, som er med til at arrangere Fotofestivallen, er det vigtigt at inkludere unge spirende fotografer. Han håber på, at de unge deltagere kan give et nyt, kreativt perspektiv på naturfotografering i Danmark, og at de får mulighed for at skabe et fællesskab omkring en aktivitet, som ellers ofte foregår alene i naturen.

Carsten K. Pedersen håber også, at Warm-up turen kommer igen næste år. Men det afhænger også om hvorvidt nogle af deltagerne på turen har lyst til at planlægge det næste år. Det er nemlig én af sidste års deltagere der har planlagt turen i samarbejde med en frivillig fra Fotofestivallen, Eric Sloan.

Nationalpark Thy samarbejder med Fotofestival om Warm-up turen, for at øge de unges forhold til og viden om nationalparken. Deres billeder bliver potentielt set af rigtig mange mennesker, som dermed kan få et større kendskab til naturen i nationalparken.

Hvis du gerne vil vide mere om Fotofestivallen, kan du finde program og informationer på www.fotofestival.dk