Nationalparkens Informationshus er åben for 10. sæson

04-04-2019

Informationshuset på Stenbjerg Landingsplads er for 10. år i træk åbnet op for sæsonen. Hver dag kl. 12:00-16:00 til og med oktober er Informationshuset bemandet med frivillige, der kan guide besøgende til oplevelser i Nationalpark Thy.

Informationshuset er bemandet med frivillige og flere af dem har guidet nationalparkens besøgende til oplevelser i 10 år.

Et besøg i nationalparkens Informationshus på Stenbjerg Landingsplads er et godt udgangspunkt for den videre udforskning af nationalparken. Her har du mulighed for at stille spørgsmål til de frivillige og få gode råd til vandreture og oplevelser i nationalparken.  

De frivillige kan fortælle dig om alt vedrørende Nationalpark Thy. Hvor nogen frivillige har et stort kendskab til klithedens plante- og dyreliv har andre frivillige interesse for den lokale kulturhistorie og kystfiskeriet.

En af de frivillige, du kan møde i informationshuset, er Bent. Med en familiehistorik i Stenbjerg, der går tilbage til midten af 1600-tallet, kan Bent kalde sig en rigtig indfødt. Når Bent ikke står i informationshuset, er han gerne på havet. Han af en af de 12 kystfiskere, der ligger til land på Stenbjerg Landingsplads. 

Informationshuset rummer foldere og kort over nationalparken og du har mulighed for at købe en kop kaffe eller the samt is og bøger om nationalparken.

Stenbjerg Landingsplads – Et af Danmarks mest unikke steder

Stenbjerg Landingsplads ligger midt i Nationalpark Thy og består af maleriske hvidkalkede redskabshuse, der ligger i læ blandt klitterne.

Stenbjerg Landingsplads blev i 2018 udnævnt til et af Danmarks mest unikke steder i naturen. Udover Landingspladsen blev 49 steder i den danske natur fremhævet af Realdania, Dansk Kyst- og Natur Turisme og Naturstyrelsen som en del af kampagnen Smutturen.

På landingspladsen kan du også opleve Spilhuset, der er indrettet som museum med film om fiskeriet (gratis entré) og Redningsmuseet, hvor du kan se en original redningsbåd fra 1892 (pris: 10,-).

 

Adresse: Stenbjerg Landingsplads 4, 7752 Snedsted

Åben: Hver dag fra kl. 12:00-16:00 fra d. 1. april til 31. oktober.