Det skrider fremad ved Lodbjerg Fyr

19-03-2019

Det roder stadig ved fyret, men lørdag d. 25. maj 2019 kl. 16 er fyret klar til indvielse efter endt restaurering.

Der arbejdes pt på mange forskellige planer med at gøre Lodbjerg Fyr klar til indvielsesdagen i slutningen af maj. Håbet er at skabe et dejligt samlingspunkt i Nationalpark Thy, som kan prikke til besøgendes nysgerrighed omkring naturens mange forunderlig- og finurligheder.

Gæster ved fyret vil fra indvielsen kunne opleve:

• Guidede ture fra Nationalpark Thys frivillige fyrværter
  • Fortællinger om fænomenet fyrfaldne fugle
  • Originale akvareller af Carl Christian Tofte
  • Skønne, skøre og skæve naturhistoriske genstande
  • Udstillede dyr, som man kan komme helt tæt på og røre ved
  • Et restaureret hønsehus, hvor man kan søge ly for regnen

Alt sammen forhåbentligt noget, der vækker lysten hos besøgende ved fyret til at gå ud at observere og registrere - lige som fyrets beboere gennem tiden - derude i vores allesammens skønne nationalpark. Som sædvanligt vil der være adgang til fyrtårnets top dagligt fra 7.00-21.00.

Vi glæder os til at byde indenfor! Mere information om indvielsen følger her på hjemmesiden og på nationalparkens facebookside.

Radioindslag om Lodbjerg Fyr

Hør Finn Jorsal fortælle om Lodbjerg Fyr i Kulturen på P1 14/3 her (linket åbner ved det relevante indslag 51 minutter inde i programmet). Vær opmærksom på, at datoen for indvielse er 25/5 2019 - ikke 28/5, som de siger i indslaget.

Oplev Lodbjerg Fyr

Åbningstider og datoer og opdateres løbende på www.thy360.dk. Hold øje vedr.:

• fyrværternes formidling her
  • kaffestue her