Lokal indsamling af 1,5 millioner til Nationalparkcenter

17-01-2019

Støtteforeningen Nationalpark Thy har i samarbejde med Sparekassen Thy samlet ind til det nye nationalparkcenter, der skal bygges i Nr. Vorupør i hjertet af Nationalpark Thy.

I tirsdags blev to store checks på henholdsvis 1.000.000,- og 500.000,- overrakt til nationalparkens bestyrelsesformand, Torben Juul-Olsen, på toppen af den klit, hvor nationalparkcentret skal bygges.

Støtteforeningen Nationalpark Thy og Sparekassen Thy overrækker stolt deres donationer til Nationalpark Thys bestyrelsesformand. Foto: Cathrine Lykke Sørensen

De 1.000.000,- er bidrag fra virksomheder, foreninger og privatpersoner, der siden 2016 har kunnet støtte indsamlingen til Nationalparkcentret. For hver donation op til 10.000,- har Sparekassen Thy doblet op og har samlet doneret 500.000,-

“Nationalpark Thy bidrager til en positiv udvikling i vores område. Et kommende nationalparkcenter bliver en vigtig faktor, som yderligere vil udviklingen. Derfor yder sparekassen “Støtte & Opbakning” til at etablere centret.”
Ole Beith, Direktør for Sparekassen Thy.

Indsamlingen har haft en afgørende betydning

Sideløbende med indsamlingen har Nationalpark Thy været i forhandlinger med flere store fonde og her har de lokales opbakning gennem indsamlingen haft en afgørende betydning for fondenes velvillighed. Nationalpark Thys projektleder for nationalparkcentret, Esben Colding Broe, fortæller:

”Den lokale forankring er på mange områder helt afgørende for projektet. Det har været glædeligt at mærke, at den opfattelse også er delt af fondene, som indsamlingen har gjort et stort indtryk på. Der er ingen tvivl om, at indsamlingens værdi er langt større end selve beløbet.”

I alt 36 virksomheder, 23 foreninger og 173 privatpersoner støttet indsamlingen til nationalparkcenteret og ifølge støtteforeningens indsamlingskoordinator, Frede Østergaard, følger der en stor signalværdi med lokalbefolkningens opbakning:

”Det er vigtigt for omverdenen, fonde og os selv, at der kommer handling bag ordene, og at vi sammen er med til selv at vise vejen frem – stor, som lille, som privatperson, forening eller virksomhed. Med fælles opbakning og ejerskab kan vi meget.”

Støtteforeningen Nationalpark Thy

Støtteforeningen blev stiftet to år før Nationalpark Thy og har gennem de sidste 12 år arbejdet for at tage initiativer til og skabe rammer for aktiviteter og praktiske arrangementer, der medvirker til at bevare og fremme interessen for og engagementet i Nationalpark Thy. Alle kan blive medlem af Støtteforeningen Nationalpark Thy og støtte op om deres arbejde.

Støtteforeningen ønsker at sige tusind tak til alle bidragsydere, både til virksomheder, foreninger og privatpersoner.