Vinderne af fotokonkurrencen er fundet

01-10-2018

Nationalpark Thy har i samarbejde med Andreas Houmann kørt en fotokonkurrence i september måned med fokus på dramatiske scener i nationalparken. Konkurrencen sluttede torsdag i sidste uge, og Andreas Houmann har valgt de tre vindere.

Billedet er valgt som det ene vinderbillede ud af tre, fordi det fanger det dramatiske lys i Thy selv på en grå dag. Foto: Mona Frederiksen

Andreas Houmann udgav den 1. september 2018 sit første fotoværk ’Talentet i Thy’ med fokus på hverdagens helte, der ligger kræfter i at gøre en forskel for andre. Et af talenterne er Elly Hansen, der bor i Svankjær og bruger meget tid på at dele ud af sin viden og begejstring for fugle.  Månedens fugl er fx en af de ting, hun hver måned bruger tid på. Her leverer hun tekst og billeder til nationalparkens hjemmeside om en ny, interessant og smuk fugl.

Nationalparken har støttet Andreas’ projekt ved bl.a. at købe nogle af hans fotoværker til udsmykning af nationalparkens velkomstrum på Hanstholm Fyr.

Fascinationen og begejstringen for naturen og lyset i Thy er da heller ikke noget, som Andreas ligger skjul på. Andreas fortæller:

-Det er meningsfyldt at samarbejde med Nationalpark Thy og være med til at få andre til at få øjnene op for det helt særlige lys, der er heroppe - selv på en gråvejrsdag. Og jeg er faktisk rigtig positivt overrasket over kvaliteten af billederne i fotokonkurrencen. Folk har gjort sig umage, og det har været svært at vælge.

Hver sin stil
Andreas havde til opgave at vælge tre vinderbilleder. Og han valgte følgende:

# Et billede af Mona Frederiksen af udsigten fra Hanstholm mod Klitmøller, fordi Mona har fanget et smukt lys selv på en gråvejrsdag.

# Et billede af Niels Nørgaard af vilde bølger, fordi Niels har eksperimenteret med langtidseksponering og fanget en helt speciel stemning af bølgerne.

# Et billede af Niels Holger Holmgaard af solnedgangen, fordi Niels Holger har fokuseret på de detaljer, som solnedgangen skaber.

Vi ønsker alle tre vindere stort tillykke. Vinderne har vundet en signeret udgave af Andreas Houmanns bog ´Talentet i Thy´. De tre vindere bedes henvende sig til nationalparken, så de kan få tilsendt bogen.

Og stort tak til alle, der bidrog til konkurrencen. Alle billederne kan ses her indtil torsdag den 11. oktober

Se her de tre vinderbilleder

Sophie Christensen

Title: Presseansvarlig