Ni unge naturfotografer udstiller på Hanstholm Fyr

12-10-2018

Ni unge og ambitiøse naturfotografer mellem 17 og 25 år har tilbragt to døgn med deres kameraer i Nationalpark Thy. I efterårsferien udstilles deres fotos på Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm.

Fotograf Dorthes Uth Pedersen

I samarbejde med Nationalpark Thy arrangerede Fotofestival en gratis fototur for ni unge naturfotografer den sidste weekend i august 2018.

Omkring baggrunden for fototuren fortæller formand for Fotofestival Carsten Krog Pedersen: ”Det er vigtigt for os, at også unge fotografer får mulighed for at deltage i fællesskaber omkring naturen. Vi oplever en stor interesse og efterspørgsel fra netop de unge, men udbuddet af arrangementer for denne aldersgruppe er begrænset”.

 

Unikt fællesskab

Med kameraet om halsen og i selskab med en dygtig fotounderviser fra Fotofestival og en naturguide fra Nationalpark Thy kom de unge fotografer tæt på naturen. De fik masser af gode tips og tricks til at lave flotte naturfotos. Natten blev tilbragt i shelter ved Nors Sø, og aftensmaden blev tilberedt over bål.

”På turen fik de unge naturfotografer udfordret synet på naturen og fotografiet samtidig med, at de udviklede et unikt fællesskab omkring foto” fortæller Eric Sloan, der er en af idémændene bag turen og den praktiske koordinator undervejs.

 

Fototur gentages næste år

For Fotofestival var turen en succes, og de vil gerne gentage den i 2019.  Deltagerne har fortalt, at de har haft det sjovt mens de har lært om fotografi og Nationalpark Thy samtidig med, at de har fået nye fotografivenner. Flere gav udtryk for, at de gerne vil deltage igen næste år, og evt. være med til at arrangere turen. Med de unges engagement, er det muligt at øge antallet af deltagerne til det dobbelte. 

Nationalpark Thy har støttet fototuren økonomisk og har fået lov til at bruge fotografierne til formidling om naturen i Nationalpark Thy. Og nu kan billederne altså ses på Hanstholm Fyr i ind til den 9. november fra kl. 8 til solnedgang.

”De unge har leveret nogle flotte fotos i år, og vi er indstillet på at samarbejde om en lignende tur næste år” fortæller Bo Immersen fra Nationalpark Thy.

 

Udstillingen åbner på lørdag kl 11 på Det Nordatalantiske Fyr i Hanstholm.                       

Se mere om turen på www.fotofestival.dk.