Stenbjerg Landingsplads er udnævnt som en af Danmarks unikke naturoplevelser

10-03-2018

Stenbjerg Landingsplads består af maleriske hvidkalkede redskabshuse, der ligger i læ blandt klitterne. Landingspladsen er udnævnt som et af Danmarks 50 unikke steder i naturen! Få en gratis rundvisning af lokal guide på landingspladsen skærtorsdag.

Stenbjerg Landingsplads byder på unik natur og kulturhistorie. Foto: Cathrine Cort Koppel

Landingspladsen huser også Nationalpark Thys informationshus, der er bemandet af frivillige nationalparkværter, som gerne fortæller om Nationalpark Thy.
 
I redningshuset på landingspladsen kan du opleve en original redningsbåd fra 1892 og forskellige redskaber, der blev brugt af redningsvæsnet. Oplev landingspladsen skærtorsdag, hvor en lokal guide og kystfisker fortæller om folk og fisk på Stenbjerg Landingsplads. De gamle redskabshuse på landingspladsen åbnes, og der fortælles om kystfiskeriet og livet på havet i dag og for 100 år siden. Efter den guidede tur kan du smage fisk, der er tørret og røget efter ældgamle metoder. Arrangement er kl. 14-16.

Stenbjerg Landingsplads er et af de 50 unikke steder, som er udnævnt af Realdania, Dansk Kyst- og Natur Turisme og Naturstyrelsen til at være en del af kampagnen ”Smutturen”.

Læs mere her 

”Folk og Fisk”-arrangementet afholdes også på onsdage i perioden 13. juni til 29. august 2018. Se mere på arrangementskalenderen Thy360 

Sophie Christensen

Title: Projektleder kommunikation og presse
Phone: 22 19 05 04