Ny håndbog om Nationalpark Thy

02-11-2018

Nationalpark Thy har netop udgivet en håndbog om Nationalpark Thy til alle dem, som gerne vil fortælle om nationalparken til gæster fra nær og fjern.

Håndbogen er en hjælp til dem, der møder gæsterne i Nationalpark Thy. Det er fx dem, der møder gæsten som frivillig vært, formidler, receptionist på campingpladsen og hotellet eller den lokale, der blot gerne vil hjælpe, når gæster spørger om, hvor de skal starte besøget i nationalparken.

Bo Immersen, projektleder ved Nationalpark Thy har haft opgaven med at lave håndbogen, og han fortæller: ”Vi vil gerne give alle dem, der møder gæsterne, et værktøj, som gør dem bedre i stand til at hjælpe gæsterne til at opleve og forstå Nationalpark Thy. Håndbogen indeholder fx et afsnit om hvad en dansk nationalpark er, og hvad Nationalpark Thy er samt en værktøjssamling, som man kan slå op i, og finde hjælp til at vejlede gæsterne til store oplevelser. Bogen indeholder også et afsnit med overskriften VILDT værtskab, der giver råd om, hvordan vi kan møde gæsten med et særligt Thy værtskab.”

 

VILDT værtskab

Håndbogen introducerer et nyt begreb ”VILDT Værtskab i Thy”, som er en særlig måde at møde gæsterne på, der fokuserer på at gæstens møde med de lokale bliver en god oplevelse for begge parter, og at gæsten får den ønskede information og hjælp til en god nationalparkoplevelse, og endelig at gæsten kan opleve nationalparken med respekt for dyr, planter og andre besøgende.

De fem bogstaver i VILDT står for:

  • VELKOMMENDE: Vi har viljen til at få gæsten til at føle sig velkommen, så han/hun føler sig set, hørt og forstået.
  • INFORMERENDE: Vi ved noget om nationalparken, og vi deler ud af vores viden og erfaringer, så gæsterne får den information, de har brug for – og lidt mere end det.
  • LYTTENDE: Vi har viljen til at lytte – også til det, der bliver sagt mellem linjerne, og vi har viljen til at spørge ind til gæsternes behov.
  • DANNENDE: Vi passer godt på naturen og miljøet, og hjælper vores gæster til at gøre det samme.
  • THYBOER: I Thy er vi autentiske. Vi skal ikke lave om på os selv, fordi der kommer gæster. Vores værtskab skal være autentisk, og det kan gæsterne mærke. Det er noget særligt at komme til Thy

 

Formidlingsdag på Hanstholm Fyr

Håndbogen blev præsenteret den 31. oktober 2018 på Hanstholm Fyr i forbindelse med nationalparkens årlige netværksdag for aktører med interesse for formidling. Her blev håndbogen godt modtaget, og fik flotte ord med på vejen.

 

Få et eksemplar af håndbogen

Håndbogen er gratis og kan hentes på Nationalparkens webside. Et fysisk eksemplar kan afhentes hos Thy Turistforening på Storetorv i Thisted fra onsdag den 7. nov.

Håndbogen er udgivet i 1.000 eksemplarer af Nationalpark Thy med støtte fra udlodningsmidler til friluftsliv uddelt af Friluftsrådet.

 

Yderligere oplysninger:

Bo Immersen, Projektleder, formidling og friluftsliv, Obfuscated Email – Direkte 7254 1505 - Mobil: 2222 1662 – www.nationalparkthy.dk