Kend din nationalpark

03-09-2018

I september måned kan interesserede thyboere komme med på tre forskellige rundture i Nationalpark Thy og lære mere om den unikke natur i deres baghave.

Formidling på Isbjerg

Naturen er lige udenfor vinduet, og måske nydes søndagskaffen ved de gamle, krogede træer i Thagaards Plantage. Og om sommeren plasker børn og børnebørn rundt i Nors Sø. Men hvad er det nu lige, der gør, at badevandet er så rent og lækkert i Nors Sø, og hvorfor er der egentlig sandbund så langt fra Vesterhavets sandstrand? Spørgsmål om naturen i Thy får man tit fra venner og bekendte, der ikke har klitheden som en del af hverdagsoplevelsen. Og det er ikke altid, at svaret kommer prompte. Måske har man slet ikke tænkt over det – sådan er det jo bare!

Derfor inviterer Nationalpark Thy - med støtte fra Friluftsrådet - thyboerne på tre guidede ture. Her vil Egon Jessen fra Natur og Kultur fortælle om kulturhistorien fra de udvalgte steder og om den særlige natur, der findes netop her. Han vil også inspirere til gode friluftsoplevelser og sjove anekdoter.

Projektleder i Nationalpark Thy Bo Immersen fortæller: Turene er en del af Nationalpark Thys indsats for at gøre thyboerne endnu klogere på naturen og inspirere til gode naturoplevelser for både dem selv og deres gæster. Det kan faktisk være svært at vide, hvor en god naturoplevelser starter og slutter. Med disse minikurser er vi med at klæde både thyboerne og deres venner på til en god tur. Målgruppen for turene er altså dem, der er nysgerrige på nationalparken, og som har lyst til at fortælle om og vise Nationalpark Thy til familie, venner og bekendte. 

Vælg mellem tre ture

Der tilbydes tre forskellige ture, og man er også velkommen til at  deltage i dem alle:

  • På nord-turen den 16. sept. kl. 10-15 besøger man Hanstholm Fyr, Sårup, Isbjerg og Badepladsen Nebel ved Nors Sø.
  • På midt-turen den 23. sept. kl. 10-15 besøger man Vorupør Landingsplads, Bøgsted Rende, Thagaards Plantage, Vangså Klithede, Klitmøller Landingsplads og Årbjerg ved Vandet Sø. 
  • På syd-turen den 30. sept. kl. 10-15 besøger man Stenbjerg Landingsplads, Lodbjerg Fyr, De Sorte huse i Agger og Agger Tange med Svaneholmhus.

Turene foregår i egen bil med stop på udvalgte besøgssteder, hvor der vil være korte gåture i området. Turene ledes af Egon Jessen Nielsen fra Natur og Kultur, og alle tre ture starter indendørs med en halv times introduktion til nationalparken.

Egon fortæller: Jeg har en radiosender i min bil, der giver mulighed for at give en masse informationer under køreturen mellem de steder hvor vi gør holdt og går ud i naturen. Deltagerne lytter med på deres bilradio på 89,4 MHz.

Nationalpark Thy har mulighed for at udbyde turene gratis, da de har fået støtte fra Friluftsrådet til at hjælpe lokale med at blive klogere på nationalparken.

Der er plads til 30 deltagere på hver tur, og tilmelding er efter først–til-mølle- princippet på mail Obfuscated Email eller på mobil 40 24 01 33. Medbring selv forplejning og tag fornuftigt tøj på, da en del af turene foregår udendørs uanset vejret.

Læs mere om de tre ture og andre kurser på: nationalparkthy.dk/udvikling-og-samarbejde/nationalparkskolen/

Yderligere oplysninger:

Bo Immersen, Projektleder, formidling og friluftsliv, Obfuscated Email– Direkte 7254 1505 - Mobil: 2222 1662