Vinderne er fundet

15-06-2018

Vinderne af Nationalpark Thys fotokonkurrence for skoleelever er nu fundet.
Offentliggørelse af vinderne foregik ved et arrangement på Østre Skole den 13. juni.

Vinder af 2. præmien

I månederne frem til den internationale nationalparkdag den 24. maj har skoleklasser haft mulighed for at deltage i fotokonkurrencen. Målet med konkurrencen er at inspirere børn og unge til at komme mere ud i naturen og få øjnene op for, at der er mange forskellige måder at se naturen på.

And the winner is….

I kategorien bedste klasse er vinderen: 8.A, Østre Skole. Begrundelse: Klassens instagram mosaik hænger sammen i farvespil, så der både er harmoni og dynamik. Det er tydeligt, der er arbejdet med redigering ved alle billeder. Selvom der er forskellighed i både vinkler, perspektiv og motiv, er der en flot overordnet sammenhæng i instagram-profilens billedsamling.

I kategorien bedste individuelle foto er vinderen: Matti fra 8.D, Østre Skole. Begrundelse: Et utraditionelt billede fra Thy både i farve og motiv. Farverne er fanget flot: Lysspil sammen med de rustrøde sten giver et næsten sydlandsk motiv, mens der i baggrunden er de genkendelige Thy-farver. Billedet fanger i den grad også Naturens Øjeblikke, som undervisningsforløbet til konkurrencen har lagt op til. Flot beskæring.

2. præmien går til: Rasmus fra 8.C, Østre Skole. Begrundelse: Billedet fanger i den grad Naturens Øjeblikke, som undervisningsmaterialet har lagt op til. Farve-sammenhængen mellem det hvide på stenen, skyerne og skummet på bølgerne harmonerer flot. Der er både harmoniske og dynamiske linjer i billedet. Farveredigeringen er flot.

3. præmien går til: Sofie og Sofie fra 8.B, Østre Skole. Begrundelse: Billedet er beskåret, så det rummer både ro og vildskab: Det afviger fra de traditionelle lige linjer, og signalerer derfor Thys vilde natur. Kongensknapperne er en signaturfarve i det Thyske landskab, der lyser op i de ellers dusede farver. Der er ligeledes arbejdet med at stille skarpt på enkelte blomster i forgrunden mens baggrunden er sløret, så der er flere lag.

Dommerpanelet bag udvælgelsen og begrundelserne bestod af:

  • Eva Sjælland, Kulturrummet
  • Jytte Gellert Krogh, BFNs Fotokurser
  • Søren Krag, Kulturrummet

Præmier

Klassepræmien er en vildmarksoplevelse i Nationalpark Thy til en værdi af 2.000 kr. Vinderklassen får også et print af deres samlede fotos til ophængning i klassen. De tre vindere af den individuelle kategori får et gavekort til Photocare i Thisted på hhv. 1.000 kr., 200 kr. og 150 kr. Derudover får de et print af deres vinderfoto samt en goodiebag. Alle vinderfotos udstilles i to uger hos Photocare i Thisted, hvorefter vinderne kan afhente deres fotos i butikken.

Fotokonkurrencen gentages

Fotokonkurrencen gentages næste år i månederne op til den 24. maj. Læs mere om konkurrencen på undervisning.nationalparkthy.dk/find-opgaver/thy80/. Arrangørerne af fotokonkurrencen er Nationalpark Thy i samarbejde med Kulturrummet og Thisted Kommune. Konkurrencen er støttet med udlodningsmidler til friluftsliv fra Friluftsrådet.

Yderligere oplysninger:

Bo Immersen, projektleder, formidling og friluftsliv, Nationalpark Thy, 7254 1505, Obfuscated Email