Bliv klog på Nationalpark Thy

23-05-2018

Nu er der mulighed for at få stillet din nysgerrighed på Nationalpark Thy på tre basiskurser.

Foto fra tidligere værtskabskursus

Nationalpark Thy udbyder nu en række kurser, som giver mulighed for at få kendskab til det særlige ved naturen og kulturhistorien samt hvordan man kan hjælpe gæster til at få en god og indholdsrig oplevelse i nationalparken. Naturen er grundlaget for oprettelsen af Nationalpark Thy. Men hvad er en dansk nationalpark?, og hvilke naturværdier gør Nationalpark Thy så enestående? Det er nogle af de spørgsmål, som du kan få svar på i den kommende tid.

Bliv frivillig eller partner med Nationalpark Thy.

Bo Immersen, der er projektleder hos Nationalpark Thy fortæller ”Vi ved, at der er mange borgere, som er nysgerrige på nationalparken, og på den særlige natur vi har i Thy. Derfor udbyder vi en række kurser målrettet borgerne, der har lyst til at vide mere om nationalparken, så de kan fortælle det videre familie, venner og gæster udefra. Måske får nogle af dem også lyst til at blive frivillige i nationalparken.” 

Basiskurserne inkluderer en introduktion til Nationalpark Thy, gode råd og regler i forhold til hvor man må færdes og hvorfor og endelig hvordan vi kan være gode værter og lede dem hen til de gode og robuste oplevelser.

Det første kursus har overskriften ”Introduktion til Nationalpark Thy”. Det varer tre timer, og løber af stabelen den 29. maj, mens de næste er den 12. juni og den 19. juni. Det er gratis at deltage i de tre kurser, og når man deltager i basiskurserne, har man mulighed for at blive officiel formidlingspartner med Nationalpark Thy.

Lodbjerg Fyr er i øjeblikket under ombygning, og forventes færdig inden årsskiftet. Frivilligkoordinator ved Nationalpark Thy, Cathrine Lykke Sørensen fortæller: ”Når fyret er klar, vil vi gerne invitere frivillige til at fylde rammerne ud, og hjælpe gæsterne med at få en god oplevelse på fyret. Derfor er vi meget glade for, at BFN’s Naturkurser har valgt at lave et kursus netop med Lodbjerg områdets natur- og kulturhistorie som omdrejningspunkt.”

Nationalparkskolen

Kurserne udbydes som et led i nationalparkens kompetenceprojekt ”Nationalparkskolen”, der hjælper gæster til at opleve og forstå nationalparken, ved at understøtte de personer, som gæsterne møder under et besøg, med kompetencer og viden. Tidligere på året godkendte nationalparkens bestyrelse en strategi for udvikling af formidlingskompetencer og værtskab i Nationalpark Thy, som sætter rammerne for kompetenceudviklingen i de kommende år.

Se de aktuelle kurser på http://nationalparkthy.dk/udvikling-og-samarbejde/nationalparkskolen/

BFN’s Naturkurser

I forlængelse af ovenstående kan det nævnes, at BFN's Naturkurser også udbyder meget relevante kurser angående Nationalpark Thy. Læs mere herom på: www.bfn-nyt.dk/bfn/om-naturkurser/

 

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til 
Bo Bredal Immersen 72 54 15 05 – 22 22 16 62 - Obfuscated Email