Har du set en ulv?

15-11-2017

Så hjælp forskerne bag det danske ulveregister med at finde de danske ulve.

Stimarkør på vandreruten ved Isbjerg med en ulvepote og 2012. Den første ulv, der med sikkerhed blev konstateret i Danmark, blev fundet i Nationalpark Thy i 2012.

I december 2012 blev Thy-ulven fundet død i området ved Isbjerg i Nationalpark Thy. Det var første gang i 199 år, at der sidst med sikkerhed var fundet ulve i Danmark. Siden er der ikke fundet sikre tegn på ulve i Thy. Jævnligt går der rygter om ulvespor eller ulvehyl i nationalparken, men det har siden 2012 ikke været muligt at bekræfte det med sikkerhed. 

Så er der stadig ulv i Thy og andre dele af Danmark? Det har forskerholdet bag det nationale ulveregister sat sig for at undersøge. Men da de ikke kan være alle steder på en og samme tid, beder de nu om hjælp:

Vi kan ikke være alle steder på én gang, så oplever du spor efter en mulig ulv – ulvehyl, døde dyr, spor, afføring eller lignende - så skynd dig at dokumentere det med mobiltelefonen. Hvis du tager et billede af afføring, så læg en genstand med kendte mål ved siden af, så størrelsen kan bekræftes af forskerne, opfordrer projektleder og forsknings- og samlingschef, Kent Olsen, fra Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Dokumentationen skal sendes til forskerne via www.ulveatlas.dk

Formålet med at kortlægge den danske ulvebestand er at danne et godt vidensgrundlag for fremtidige beslutninger om, hvordan vi skal leve med ulve i den danske natur.

Læs hele pressemeddelelsen fra DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi og mere om projektet her.

Sæt iøvrigt kryds i kalenderes torsdag den 8. feburar 2018 kl. 19, hvor Thomas Boesdal holder foredrag om ulve. Arrangementet afholdes i kantinen på VUC i Thisted,