Sommer i Nationalpark Thy

06-07-2017

Sommeren byder på masser af oplevelser i Nationalpark Thy: vandreture, cykelture, rideture - eller en tur med bussen måske?

Nordjyllands Trafikselskab har i skolernes sommerferie tre busruter i Nationalpark Thy. Rute 88 findes både i en nordlig og sydlig rute. Ruten er dog populær, så her skal billetten bestilles på forhånd hos Thy Turistbureau (tlf. 97 92 19 00). Rute 89 kører mellem kystbyerne med mulighed for at stå af og på. Se køreplanen her.   

Her i juli og langt ind i august byder klitheden på et fortryllende flot blomsterflor. Du kan fx finde klokkelyng, benbræk, soldug og kæruld. Det er også i juli, at de første sortebær og mosebølle-bær modnes. I skolernes sommerferie kan du desuden købe en kop kaffe eller en is på Lodbjerg Fyr og nyde den i fyrmesterens gamle stuer - eller i haven. 

Er du i tvivl om, hvad du skal ud at se i Nationalpark Thy? Så kan du blive inspireret i vores lille hus på Stenbjerg Landingsplads (åbent hver dag fra 13-17). Få en snak her med en af vores frivillige værter. Eller se på www.thy360.dk om der er en guidet tur, der er den helt rette for dig. 

Nationalparkens sekretariat kører på lavt blus henover sommeren.