Informationshus på Stenbjerg Landingsplads er åben

31-03-2017

Lørdag d. 1. april åbner Informationshuset på Stenbjerg Landingsplads op for sæsonen

Informationshuset er bemandet med frivillige hver dag fra kl. 13:00-17:00 fra d. 1. april til d. 31. oktober.

Et besøg her er et godt udgangspunkt for den videre udforskning af nationalparken. Her har du mulighed for at stille spørgsmål til de frivillige og få gode råd til vandreture og oplevelser i Nationalparken.  

De frivillige kan fortælle dig om alt vedrørende Nationalpark Thy. Hvor nogen frivillige har et stort kendskab til klithedens plante- og dyreliv har andre frivillige interesse for den lokale kulturhistorie og kystfiskeriet.

En af de frivillige, du kan møde i informationshuset, er Bent. Med en familiehistorik i Stenbjerg, der går tilbage til midten af 1600-tallet, kan Bent kalde sig en rigtig indfødt. Når Bent ikke står i informationshuset, er han gerne på havet. Han af en af de 12 kystfiskere, der ligger til land på Stenbjerg Landingsplads. Bådene tager til havs ved solopgang og vender hjem op ad formiddagen.

undefined

Informationshuset rummer foldere og kort over Nationalparken og du har mulighed for at købe en kop kaffe eller the samt is og bøger.

På landingspladsen kan du også opleve Spilhuset, der er indrettet som museum med film om fiskeriet (gratis entré) og Redningsmuseet, hvor du kan se en af de tidligere redningsbåde (pris: 10,-).

Adresse: Stenbjerg Landingsplads 4, 7752 Snedsted