Skolernes nationalparkdage i Nationalpark Thy

18-05-2016

Skolernes nationalparkdage er Thys markering af Den Internationale Nationalparkdag den 24. maj, hvor europæiske natur- og nationalparker hvert år fejrer den natur, som tilhører os alle sammen.

undefined
Nationalparkdagen 2013

I år fejres den internationale nationalparkdag over tre dage fra den 24. maj – 26. maj.

Nationalpark Thy Klasseværelset har sammen med en række partnere inviteret lokale skoleklasser ud i nationalparken, for at lære om naturen og kulturhistorien.

Eleverne skal afprøve undervisningsforløb fra nationalparkens undervisningsportal. På nationalparkdagene er forløbene tilrettelagt med fokus på, at lærerne får værktøjer til at kunne gennemføre aktiviteten efterfølgende på egen hånd. Eleverne får samtidig konkret viden og kompetencer, og de oplever, hvordan de kan bruge naturen i Nationalpark Thy som udgangspunkt for at lære.

Eleverne kommer fra Bedsted Skole, Tingstrup Skole, Sønderhå-Hørsted Friskole, Østre Skole, Hannæs Skolen og Hanstholm Skole.

 

To offentlige arrangementer på nationalparkdagen den 24. maj

Kystbyernes Netværk støtter i år også op om nationalparkdagen. Den 24. maj om aftenen afholder Kystbyernes Netværk nemlig to familieture, som tager udgangspunkt i nationalparkens familiebog ”Oplev Nationalpark Thy med Pil og Storm”. Det ene arrangement foregår fra Svaneholmhus på Agger Tange kl. 19, og har fokus på sæler og fugle. Det andet afholdes på Stenbjerg Landingsplads kl. 19, og har fokus på planter. Læs mere om arrangementerne på www.thy360.dk.

 

24.maj er uofficiel flagdag

Sidste år lancerede bestyrelsesformand, Ejner Frøkjær fra Nationalpark Thy en ny tradition i anledning af Den Internationale Nationalparkdag. Nemlig at markere Den internationale Nationalparkdag ved at hejse Dannebrog den 24. maj.

 

Arrangører: Nationalpark Thy Klasseværelset,Thisted Kommune, Naturstyrelsen Thy, Museum Thy, Kystbyernes netværk.

 

For mere info:

Bo Immersen, Projektleder/Formidlingskoordinator, direkte 7254 1505 - Mobil: 2222 1662, Obfuscated Email

Læs mere om Nationalpark Thy på www.nationalparkthy.dk

Læs mere om undervisningsforløbene på www.nationalparkthy.dk/klassevaerelset