Pinse i Nationalpark Thy 2015

30-04-2015

Hvert år den 24. maj fejrer europæiske natur- og nationalparker vores allesammens natur.

isbjerg-kristianamby-b.jpg

I Thy fejrer vi i år nationalparkdagen med lang række af aktiviteter under navnet ”Pinse i Nationalpark Thy”. Fra den 22.-25. maj byder vi bl.a. på aktive oplevelser i form af oplevelsesløb og cykelstafet og på naturvejlederture og guidet bustur samt sælsafari i ribbåd, stjerneløb for børnefamilier og meget mere.
Du har mulighed for at købe et ophold, som inkluderer overnatning, aktiviteter og forplejning. Vi har sammensat en pakke til børnefamilien og en pakke til voksne. Se mulighederne på www.visitthy.dk.  

Den 24. maj hejser vi flaget

Alle os som er stolte af vores nationalpark, har nu muligheden for at vise det ved at hejse dannebrog den 24. maj, der er international nationalparkdag. Nationalpark Thy vil nemlig opfordre til, at den 24. maj bliver en uofficiel nationalpark flagdag. Så hejs flaget og bidrag til en festlig fejring af den internationale nationalparkdag. Den 24. maj kl. 14 vil bestyrelsesformand Ejner Frøkjær hejse flaget og holde en tale ved redningsstationen på Vorupør Landingsplads.

Læs pressemeddelelse vedr. Pinse i NationalaprkThy.

 undefined

22. maj kl. 19.30

Solnedgangstur ved Bøgsted rende

Oplev den magiske forårsaftenen i det smukke og kuperede område ved Bøgsted rende. 

23. maj kl. 9.00-15.00

Guidet bustur med frokost i den nordlige del af Nationalpark Thy

Med lokal guide bliver du præsenteret for den unikke natur i Nationalpark Thy med klithede, sandflugtplantager og landbrugsland. Du hører om naturkatastrofen der har formet landskabet og påvirket menneskers muligheder for at leve i den barske natur. 
23. maj kl. 10.00-15.00

Sælsafari fra Agger Tange

Turen foregår i en ribbåd/havgummibåd med 100 HK. påhængsmotor og 8 pladser. Husk at medbringe kikkert, regntøj og gummistøvler eller lign., da der kan komme sprøjt ind fra siden. Vi sætter båden i fjorden ved siden af færgelejet på sydspidsen af Agger Tange ved ”Svaneholmhus”. 

24. maj kl. 5.00-7.00

Pinsesol og tranedans
Se og hør tranerne træde deres parringsdans i lyset fra pinsesolen, mens morgendisen over klitheden letter. 
24. maj kl. 10.00-16.00

Hør om planerne for Nationalparkcenter Thy

Fra 10-16 er der åbent planværksted ved Esben Broe omkring det aktuelle lokalplanforslag og aktiviteter i det kommende nationalparkcenter. Kl. 11 og kl. 14 fortæller projektleder og arkitekt Esben Broe om lokalplanforslaget, der er i offentlig høring.

Der er også mulighed for at møde nogle af nationalparkens frivillige værter, som står klar til at hjælpe dig med info og materialer om Nationalpark Thy. 

24. maj kl. 11.00-17.30.

Stjerneløb for børnefamilier

Stjerneløb for børnefamilier med opgaver undervejs. Grønne spirer sætter gang i sjove og lærerige aktiviteter på landingspaldsen i Vorupør.

24. maj kl. 13 - ?

Ølsmagning på de tre nye Nationalpark Thy øl fra Thisted Bryggeri

I madpakkehuset på Landingspladsen i Vorupør er der mulighed for at smage på de tre nye nationalpark øl fra Thisted Bryghus: KLithede, Thagaard og Faddersbøl. Der er mulighed for at købe en gaveæske med de tre øl. Se mere om øllene her.  

 

24. maj kl 14.00-17.00

Så tager vi cyklerne frem

Tre kystbyer inviterer på cykelstafet på Nationalparkens cyklestier i anledning af Nationalparkdagen.

Cykelstafet fra Agger

Cykelstafet fra Stenbjerg. Nationalparkens Informationshus ved Stenbjerg Landingsplads holder åbent fra kl. 13-17.

Cykelstafet fra Vorupør. Bestyrelsesformand Ejner Frøkjær vil hejse flaget og holde en kort tale i forbindelse med starten på cykelstafetten ved redningsstationen på Vorupør Landingsplads. 

24. maj kl 14.00-17.00

Frivillige værter holder åbent i Lodbjerg Fyr

Vi holder åbent i fyrmesterboligen på Lodbjerg fyr fra kl. 14-17. Ved fyret er der vendeplads for cykelløbet fra Agger, så der serveres forfriskninger til løbsdeltagerne her, inden de vender tilbage til Agger. De frivillige er parate med historier om fyret, familierne på fyret i gamle dage og naturen omkring.

Sted: Lodbjergvej, 7770 Vestervig.

25. maj kl. 16.00-17.00

Klithedens kunstnere

Lokal guide fortæller om nogle kunstnere, der har brugt klitheden og dens folk i deres kunst.

22.-25. maj

Weekendophold

Du har mulighed for at købe et ophold, som inkluderer overnatning, aktiviteter og forplejning. Vi har sammensat en pakke til børnefamilien og en pakke til voksne.