Nationalpark Thy indtages af junior rangers i uge 27

30-06-2015

Junior rangerne, der er rekrutteret i Thisted Kommunes sommerferiekatalog for børn og unge, skal opleve og forstå naturen i nationalparken.

undefined

Junior Ranger kursus for børn fra 4-6 klasse - er en fantastisk tumleplads for en masse spændende aktiviteter i Nationalpark Thy. Arrangørerne – som er et fællesskab af Nationalpark Thy, Naturstyrelsen Thy, Thisted Kommunes naturvejleder, Nordvest Safari og Ungdomsskolen i Thisted kommune - lancerer dette nye sommerkursus, som indeholder en palette af sjove friluftsaktiviteter. Kurset appellerer til alle børn med eventyrlyst og ”friluftsblod” i årene. De unge skal blandt andet prøve at sove i bivuak, klatre i træer, fiske og tilberede vildt på bål.

Det nye initiativ er deltagermæssigt en succes. Kurset har været udbudt i Ungdomsskolens aktivitetskatalog for Sommerferien. Kurset har et maksimum deltagerantal på 25 deltagere, og holdet er totalt booket op. Blandt de tilmeldte er der både drenge og piger fra mange forskellige egne af Thy.

”Det er dejligt, at så mange børn interesserer sig for naturen, men det er ikke kun derfor de kommer. De kommer også fordi de gerne vil være en del af et fællesskab. Det er utroligt livsbekræftende og fortæller os, at vores satsning på naturen og aldersgruppen har været rigtig, siger Anette Bjørndal leder af Ungdomsskolen.

I Nationalpark Thy er der stor glæde over, at også børn føler, at naturen har noget at tilbyde dem. Således har alle organisationerne bakket op om ideen fra begyndelsen. Projektleder i Nationalparken Bo Immersen mener, at oplevelser er vigtige: ”Oplevelse af naturen er vigtig for alle. For os alle sammen er det vigtigt, at børn og unge får en grundlæggende viden om natur og miljø, der bygger på deres egne erfaringer. En god og sjov oplevelse øger også ansvarligheden over for naturen”.

”Et godt ungdomsmiljø – ude i naturen er med til at fastholde unges glæde over at være i naturen – også dem, der ikke er spejdere eller skal være jægere”. Fortsætter Henrik Lynggaard Poulsen, som underviser i Jagt i Ungdomsskolen og deltager på Junior Ranger kurset, som instruktør

Junior-Rangerne er på shelterpladsen i Vandet Klitplantage i dagene 29. juni til 2. juli, med en overnatning imellem den 1. juli og den 2. juli. Aktiviteten ”Junior Ranger” tegner til at blive en succes og bliver helt sikkert gentaget næste år.

 

Yderligere oplysninger hos Projektleder Nationalpark Thy Bo Immersen 2222 1662, Ungdomsskoleleder Anette Bjørndal 2048 8891 eller instruktør Henrik Lynggaard Poulsen 2138 8114.