Video fra Vorupør viser stormens kræfter

16-12-2015

Fotoreporter filmede, mens Helga og Vesterhavet bragede ind i høfden ved Vorupør Landingsplads.

undefined

Naturens kræfter fascinerer os mennesker på forskellig vis. De er på en gang både farlige og livgivende, og de kan også ganske enkelt være visuelt flotte. 

Et eksempel på det skete for nylig, da stormen Helga fór ind over landet. I Vorupør stod fotoreporter Finn Samuel Hyldgaard klar og filmede, mens bølgerne fra det frådende hav stødte ind i den lange høfde ved havbadet.

Det blev til flere videoklip, hvor af nogle blev lagt ud på facebooksiden for Nationalpark Thys fotoreportere. Et af de klip blev siden delt vidt og bredt og set mere end 20.000 gange.

Selv forklarer han, at han lagde klippet ud, fordi det var så fantastisk en dag og nogle rimelige gode optagelser. Og han glæder sig over, at så mange mennesker har set klippet.

- Jeg har selv boet i Østjylland i en periode, hvor jeg satte pris på at høre nyt og se billeder fra Thy. Og jeg ved, at der er mange thyboer, som bor rundt om i Danmark eller i udlandet, der har det på samme måde, siger Finn Samuel Hyldgaard.

Uformel foto-gruppe

Nationalpark Thy fotoreportere er en uformel gruppe af fritidsfotografer, som hjælper med at synliggøre de ting, der sker i nationalparken. Fotoreporternes billeder bliver flittigt delt og til tider diskuteret af folk, som følger gruppen på Facebook. 

Det skete også tilfældet med videoklippet fra Vorupør. Mange hæftede sig nemlig ved de mange mennesker i videoen, som går ude på høfden, mens stormen raser.

Og selv om vi fra nationalparkens side kun kan opfordre alle altid at følge beredskabets anbefalinger og respektere de af naturens kræfter, som vitterligt er farlige, så beroliger Finn Samuel Hyldgaard med, at situationen ikke er så farlig, som den ser ud.

- Jeg stod helt oppe ved cafeteriet og bruger en meget stærk telelinse, så afstanden kan godt snyde lidt på optagelserne. Der er i hvert fald 15-18 meter mellem det sted, hvor folkene på videoen står og der, hvor bølgerne skyller ind, forklarer han.

De, der stadig ikke har set klippet, kan se det her: