International naturlejr i Nationalpark Thy

19-08-2016

Nu er den internationale naturlejr "Hands on Nature" i fuld gang i Nationalpark Thy.

Nu er den internationale naturlejr "Hands on Nature" i fuld gang i Nationalpark Thy. 15 unge fra 7 forskellige nationer er rejst til Thy for at medvirke i en arbejdslejr, hvor de giver den en skalle med naturplejen i nationalparken. Arbejdsopgaverne er udvalgt af Naturstyrelsen og står bl.a. på rydning af uønsket opvækst, høslæt, samt rydning af sand udvalgte steder. I fritiden oplever deltagerne Nationalparken både til fods, på cykel og i kajak. Desuden er frivillige med til at gøre lejren så autentisk dansk, som vi overhovedet kan. Der bliver bagt og inviteret indenfor i folks hjem, for netop at vise endnu en af de ting vi er stolte af: gæstfriheden. Vi vil vise deltagerne at vi har en enestående natur, lære dem om naturpleje og samtidig vise, hvor begejstrede vi er for, at de har valgt at bruge to uger af deres sommerferie på at arbejde i den Thy’ske natur.

Deltagerne var ivrige efter at komme i gang snart efter ankomsten lørdag d. 13/8, men måtte vente til mandag og de går stadig til arbejdet med krum hals.

Lejren er et samarbejde mellem Nationalpark Thy, Mellemfolkeligt Samvirke og Naturstyrelsen Thy. Derudover vil deltagerne i stifte bekendtskab med Thisted Kommunes naturvejleder, Søren Kragh, Naturplejenetværket for Nordvestjyland og en skøn vifte af Nationalpark Thys frivillige.

 

Tidlig torsdag morgen var de unge i Tved Klitplantage for at slå med le, for at skabe bedre levevilkår for dyr og planter.

undefined