Deltag i de danske nationalparkers fotokonkurrence

17-03-2014
Nyhed Nyhed NP-Thy

Jagten på de bedste og mest kreative nationalpark-fotografier er gået ind. De danske nationalparker har netop skudt en fotokonkurrence i gang.

Gråhvide skyer af sand hvirvler op over klitrækken i Thy. Måger står som mørke silhuetter mod sandet havbund med sjapvand i Vadehavet. Kvæg gumler græs på høje bakkekamme i Mols Bjerge.
De tre danske nationalparker rummer noget af Danmarks fineste og mest bevaringsværdige natur, og nu er der en helt særlig lejlighed til at tage på fotosafari, give den gas med kreativitet og samtidig lære noget om at tage gode billeder.

Nationalparkerne skyder 23. marts en fotokonkurrence med flotte præmier i gang. Det gælder om at tage det bedste og mest kreative foto i perioden frem til søndag 25. maj. I den weekend er der mange arrangementer, da det lørdag 24. maj er Europæisk Nationalparkdag. Det sidste foto i konkurrencen skal være skudt 25. maj inden kl. 24.

I konkurrenceperioden er der i hver nationalpark to forskellige workshops, hvor alle interesserede helt gratis får tips og tricks til at tage gode billeder – så du kan sagtens være med, selvom du netop er begyndt at tage fotos. De to i Thy foregår den 30. marts på Muceumscenter Hanstholm, og den 26. april ved De sorte huse i Agger.
Blandt alle de uploadede fotografier udvælger en jury et vinderfotografi og en række vindere i flere underkategorier. Vinderne bliver offentliggjort 10. juni på www.nationalparkfoto.dk.
Juryen består af stjernefotograf Tine Harden – to gange kåret som ”Årets Fotograf” - og to lokale jurymedlemmer. I Nationalpark Thy er de lokale dommere naturfotograf Jens Kristian Kjærgård og turistchef Ole Riis.
Konkurrencens hovedpræmie er et Canon EOS 70D spejlreflekskamera med 18-135mm objektiv. Men der er også masser af andre præmier til lokale vindere, kategori-vindere og vindere af specialpriser – bl.a. masser af fotografisk udstyr fra Goecker, ferieophold, fotobøger og 100 billeder og særlig publikumspræmie fra CEWE Nordic og lokale præmier fra hver af de tre nationalparker.

De syv kategorier

Der er syv kategorier i konkurrencen – og for at deltage må du indsende maksimalt et billede i hver kategori pr. nationalpark.

 • Fred og velbehag
  Nationalparkernes fotokonkurrence bliver afholdt i forbindelse med Det Europæiske Nationalparkdag, hvor temaet i anledning af 100-året for første verdenskrig er “Parks for Nature. Parks for well-being. Parks for peace”. Det markerer vi med en kategori om den fred og det velbehag, som vi finder i naturen.
 • Vand / svøm
  Intet liv uden vand, og ingen af nationalparkerne er uden vand. Find dine motiver i havet, søerne, regnen, duggen eller noget helt femte.
 • Luft / flyv
  Der er højt til loftet i nationalparkerne. Her finder du fugle i flugt, blade der blæser i vinden og blå himmel med de høje skyer. Lad’ dig inspirere.
 • Mennesket
  Mennesket er en del af nationalparkerne. Her bor og arbejder mennesker, her er mennesker der nyder naturen, og her er spor af mennesker i landskabet.
 • Tæt på og landskabet
  Nogen gange finder vi skønheden i detaljen. Når vi bøjer os ned over en blomst. En dråbe. Et insekt. Eller bare når naturen kommer rigtig tæt på. Andre gange finder vi det smukke i de store vidder, de dybe slugter, skovene, dalene, højene, strandene og kigget ud i horisonten. Landskabet er en essentiel del af nationalparkernes skønhed.
 • Har du din helt egen ide? Her er kategorien helt fri, og du vælger selv, hvad du vil deltage med. Så længe det er taget i en af nationalparkerne og i den tidsperiode, hvor konkurrencen løber.
 • Nationalparkdagen
  Der foregår en masse i nationalparkerne i weekenden omkring Nationalparkdagen 24. maj - og vi vil gerne se billeder af det. I denne kategori skal billedet være taget i løbet af weekenden 24.-25. maj, hvor konkurrencen også slutter.

Ud over vindere i disse kategorier kårer juryen i hver nationalpark “juryens specialpris” blandt alle de deltagende billeder.

Fakta
Du kan læse om konkurrencen og reglerne på www.nationalparkfoto.dk
I Thy er der to fotoworkshops:
Søndag 30. marts kl. 10 – 15 på Muceumscenter Hanstholm - Workshop 1 – Temaet er ”Lys, Landskab og Kamera”
Lørdag 26. april i De sorte huse i Agger kl. 12 – 17 - Workshop 2 – Temaet er ”Menneske, Makro og Kamera”
Deltagelse i workshops er gratis, men kræver forudgående tilmelding på www.nationalparkfoto.dk
www.nationalparkfoto.dk kan du også tilmelde dig et nyhedsbrev, som du får i de to måneder konkurrencen løber, og der er en kalender med arrangementer og inspiration.
Der er også en Facebook-side på www.facebook.com/nationalparkfoto/.

Yderligere information:
Bo Immersen, Formidlingskoordinator/projektleder, Nationalpark Thy
E-mail: Obfuscated Email,
Mobil: 2222 1662