Døren til det store overblik

25-11-2013
Nyhed Institution Generel information Borgere Danmark Nationalparkforside NP-Thy

Med vinden i håret og temperatur, der føles som vinter og den solide granitflade under fødderne, kan man ikke andet end at føle sig lille og ydmyg i det storladne landskab, som åbner sig, når man befinder sig på rundgangen i toppen af Lodbjerg Fyr. En følelse der understøttes af tårnets robuste arkitektur og uforgængelige materialer.

"Set som helhed er fyrtårnet ved Lodbjerg Fyr en usædvanlig fornem konstruktion. Den må høre til blandt en af landets største og smukkeste granitkonstruktioner." Den kgl. Bygningsinspektør, 2013

Et besøg i tårnets top er et populært udflugtsmål. Ca 12.000 mennesker tager turen op i tårnet hvert år. Gæsterne kommer fremover ind i tårnet ad den nye hoveddør, der netop er sat i. En dør der er værd at bemærke, for man sætter ikke hvilken som helst dør i en 130 år gammel, fredet bygning. Døren er en nøjagtig kopi af døren fra 1883, produceret efter de originale tegninger, speciallavet i bedste håndværkerkvalitet i Vestervig, kun få kilometer fra selve fyret og med godkendelse af Den Kongelige Bygningsinspektør. Så døren er lidt opmærksomhed værd næste gang du går op i tårnet og får det store overblik over landsskabet. God tur.

Kort over Nationalpark Thy


Se Nationalpark TV