Sommerbusrute gennem Nationalpark Thy

25-06-2013
Nyhed Institution Generel information Serviceinformation Borgere Journalister Danmark Nationalparkforside NP-Thy

Thisted Kommune, Thy Turistforening, NT og Nationalpark Thy præsenterer: Sommerbus i Thy

Nu – efter flere gode tilløb – er sommerbussen gennem Nationalpark Thy en realitet - og klar til at rulle ud på sin første tur.

Vi glæder os - og håber, at de mange sommergæster også vil benytte sig af denne nye mulighed for at bliver præsenteret for Nationalpark Thy på en god og afslappende bustur hver tirsdag og torsdag fra den 2. juli til den 8. august.

Bussen er for både lokale, gæster og turister, folk fra vore nabokommuner, rejsende fra Aalborg og Viborg – ja alle, der har lyst til en god introduktion til Nationalpark Thy.

I et samarbejde mellem Thisted Kommune, Thy Turistforening, NT og Nationalpark Thy tilbydes en rute gennem nationalparken og kystbyerne, så gæsterne introduceres for vort område og, forhåbentlig, motiveres til at komme tilbage og besøge nogle af de steder, bussen kører igennem.

Det er lavet så praktisk, at sommerbussen passer med x-bussen fra Viborg, der kører over Skive og Nykøbing og x-bussen, der kører fra Aalborg over Brovst og Fjerritslev, så folk fra hele området forhåbentlig fristes til at tage en tur til Thy. Hvis man tager bussen til Thisted kan man, få minutter efter ankomsten kl. 9:45, sætte sig behageligt til rette i sommerbussen, der så kører mod Vigsø over Hanstholm Camping til Hanstholm Fyr.

Det skal lige bemærkes, at busserne også passer på tilbagevejen, så man er hjemme igen inden det bliver for sent, da man ankommer til Thisted igen 16:35, hvorefter busserne mod øst og nord afgår kun et kvarter efter.

Ved Hanstholm Fyr står en guide på bussen, så gæsterne kan få en fortælling om både nationalparken og de kystbyer, bussen besøger.

Fra Hanstholm Fyr køres der til Klitmøller og indtil Nr. Vorupør kan nye passagerer stå på bussen, hvis man ikke vil tage den fra Thisted.

Herefter kører bussen til Nors Sø og Nr. Vorupør, hvor der vil være tid til en frokost ved havet, da opholdet her er godt en time. Bussen fortsætter så til Stenbjerg og over Agger til Lodbjerg Fyr, hvor der også lige bliver tid til en lille pause inden der så køres samme vej tilbage til Thisted.

En herlig tur, der undervejs gerne skulle give alle passagererne et godt indtryk af den storslående og forskelligartede natur, der rummes i Nationalpark Thy – og med tilstrækkelige små pauser undervejs bliver der god mulighed for at strække ben og nyde både havet og naturen.

Skulle man fristes til at stå af bussen undervejs, kan man gøre det – og så tage den igen, når den kommer tilbage ad samme rute. For tysktalende gæster bliver der et kort sammendrag undervejs, så også de kan få fornøjelse af at opleve egnen med sommerbussen.

Billetter sælges på Thy Turistkontor og man kan ringe hertil for at reservere en plads. Man kan også komme ind på turistkontoret og købe en billet. Hvis man ikke når det inden lukketid på turistkontoret senest dagen før busturen, er der også mulighed for at tage chancen og enten møde op i Thisted, Vigsø, Hanstholm, Klitmøller eller Vorupør.

En tur gennem Thy koster 100 kr. pr. voksen og så har man også tilbuddet om at tage op til to børn under 12 år med gratis.

Velkommen til sommerens gæster og velkommen til sommerbussen gennem Thy og Nationalpark Thy

Yderligere information er I velkomne til at få hos Ole Riis, turistchef i Thy, tlf. 97 92 19 00, Bo Immersen, Nationalpark Thy tlf. 22 22 16 62, Ulla Nielsen og Thisted Kommune, tlf. 99 17 17 17

Kort over Nationalpark Thy


Se Nationalpark TV