Nationalpark Thy i lommeformat - Ny app på gaden

28-06-2013
Nyhed Nationalparkforside NP-Thy

Hent en gratis app om Nationalpark Thy

Nationalpark Thy har fået deres helt egen app. Applikationen kan blandt andet vise dig vejen gennem det smukke og barske landskab i Nationalpark Thy, og give dig information om mange af de ting, du støder på undervejs. Den er derfor ideél som guide til store naturoplevelser eller som vejviser ad spændende ruter gennem skov og klit.

App’ens indhold er målrettet det voksne publikum, som har en smartphone. Bo Immersen, projektleder hos Nationalpark Thy fortæller; App’en er et supplement til vores trykte guide “På sporet af Nationalpark Thy”, og den adskiller sig primært fra vores trykte guide ved at have et godt og præcist kort, hvor du hele tiden kan se din egen placering. Det giver fx mulighed for nemt at komme tilbage på ruten, hvis man er kommet lidt på afveje. Derudover indeholder app’en ikke mindre end 150 fortællinger om lokaliteter eller fænomener i nationalparken. Endelig har vi med app’en fået et dynamisk formidlingsværktøj, som vi hele tiden kan udbygge og forbedre i forhold til brugernes tilbagemeldinger.

App’en indeholder et kort med mulighed for at vælge forskellige lag efter interesse. Du kan vælge lokaliteter og ruter til og fra på kortet alt efter behov. Vælg fx mellem lokaliteter med fokus natur, kultur, krigens spor og friluftsliv eller se hvor det nærmeste toilet er placeret.

Udover at finde vej på ruter og til lokaliteter kan du også deltage i en quiz, og gå på opdagelse i nationalparkens tilblivelse med Ejner Frøkjær i øret. Der er nemlig lavet seks lydfiler tilknyttet hver sin lokalitet, hvor bestyrelsesformand Ejner Frøkjær fortæller historien om nationalparkens tilblivelse.

For at forevige besøget i nationalparken kan du tjekke ind på lokaliteterne og tage billeder, som du kan sende til venner eller lægge op på din facebook profil. Alt efter hvor mange lokaliteter, du tjekker ind på, kan du optjene point og medaljer på turen rundt i nationalparken.

En lang række organisationer og frivillige har bidraget til app’en, så det er resultatet af et stort samarbejdsprojekt, som nationalparkens gæster nu kan udforske.


Se en præsentation af Nationalpark Thy App

Både dansk engelsk og tysk

App’en er også for turister. Alt tekst oversættes til engelsk og tysk for at imødekomme udenlandske turisters behov for at præcis og tilgængelig information om nationalparken. Bo Immersen udtaler; Vi har valgt en løsning, hvor app’en kører offline, hvilket vil sige, at brugeren ikke har udgifter til datatrafik, når app’en først er hentet ned på telefonen hjemmefra eller fra et hotspot med gratis internet som fx Svaneholmhus på Agger Tange.

Vi er meget glade for at kunne tilbyde vores udenlandske gæster et “find vej” værktøj på tre sprog, og det vidner om et stadig højere formidlingsniveau i nationalparken.

Den trykte guide sælges fortsat

Selvom nationalparken er gået en mere moderne vej med deres nye applikation betyder det ikke at der “spares” på de traditionelle foldere mm. væk. Den faste udgave af guidebogen “På sporet af Nationalpark Thy” sælges fortsat i stor stil i boghandler, på nationalparkens webside og i besøgscenteret på Stenbjerg Landingsplads m.v.

Fortæl os hvad du synes om applikationen

Applikationen skal møde brugernes behov så godt som muligt, og da indholdet kan ændres løbende, ønsker Nationalpark Thy hjælp fra brugerne til at afprøve applikationen i forskellige situationer. 

Store oplevelser venter derude

Så hent Nationalpark Thy appen ned på din mobil allerede i dag. Den er gratis og findes både til Android og iOS smartphones. Hold dig opdateret og få alle de nyeste nyheder om Nationalpark Thy på facebook.com/nationalparkthy.

Yderligere information:
Bo Immersen, Projektleder, Nationalpark Thy, Obfuscated Email , mobil 2222 1662.

Kort over Nationalpark Thy


Se Nationalpark TV