Den døde ulv fra Nationalpark Thy stammer fra Sachsen i Tyskland

02-01-2013
Nyhed Natur, planter og dyr Nyhedsinformation Nationalparkforside NP-Thy

En ny undersøgelse fra Nationalt Center for Miljø og Energi har vist, at den døde ulv fra Nationalpark Thy stammede fra et kobbel ulve i Lausitz-regionen i den tyske delstat Sachsen tæt ved grænsen til Polen. Ulven af 4 år gammel og havde tilbagelagt mindst 850 km, før den døde i Hanstholm Vildtreservat.

”Det er helt unikt, at det er muligt at påvise med så stor sikkerhed, at ulven kommer fra et kobbel, Milkeler-koblet, i Lausitz-området i Sachsen i Tyskland. Normalt har vi jo kun en ringe anelse om hvor vilde dyr i naturen kommer fra, når de ellers ikke er mærkede med sendere eller andre mærker,” siger Liselotte Wesley Andersen.

Den første genetiske identifikation af den ulv, der blev fundet i Nationalpark Thy, var fra en indsamling af ulve-afføring i Tyskland i 2010. De tyske forskere mener, at ulven er født i 2009, hvilket betyder, at den var ca. fire år gammel. Siden 2010 har der ikke været yderligere genetisk identifikation af denne ulv, så den er tilsyneladende vandret ubemærket op gennem Tyskland, krydset grænsen og videre op til Thy, en strækning på ca. 850 km.

De nye informationer om mindst endnu en ulv i området omkring Lem ved Ringkøbing er på denne baggrund slet ikke usandsynlig. Når én kan finde denne rute kan andre også.