Navnekonkurrence

12-09-2012
Nyhed Natur, planter og dyr Generel information Udgivelser Borgere Journalister Danmark Nationalparkforside NP-Thy Også vises på NST Thy

Nu er det snart ved at være tid til at indvie den nye service- og informations bygning på Agger Tange.

Nationalpark Thy udskriver derfor en navnekonkurrence, hvor alle kan deltage. Navnet skal signalere den nye bygning på Agger Tanges vision og mission– men ikke nødvendigvis det hele på én gang..

Den nye bygning vil være et markant løft af et knudepunkt på nationale ruter for vandrere, cyklister og bilister. Stedet er en del af livsnerven mellem Vestjylland og Thy. Projektet vil facilitere friluftslivet og inspirere til ophold og fordybelse i den unikke natur i området.

Agger Tange Færgehavn bliver et særligt stoppested på ruten. Det er stedet, hvor flere ruter samt land og vand mødes. Det er et sted, man husker – og vender tilbage til.

Bygningen bliver ligeledes et knudepunkt for friluftsliv. Her kommer faglig formidling, teknologi, natur, friluftsliv og brugbarhed til at gå op i en højere enhed.

Om man kommer dertil i vandrestøvler, sandaler eller løbesko, på cykel, rulleskøjter el­ler el-scooter, i bil, bus eller kajak er underordnet. Det spontane og det planlagte kan her mødes på tværs af interesser. Her er tilgængeligt og åbent for alle – året rundt. Markant og bæredygtig arkitektur i harmoni med de rå omgivelser inviterer til fordy­belse – eller til en tiltrængt pause langt væk fra det hele. Her mødes man af stilhe­den, naturens vildskab og menneskets trang til at tæmme den.

Deltagelse i konkurrencen


Nedenstående kriterier for navnene vil ligge til grund ved dommernes bedømmelse af de indsendte navneforslag.


Det ønskes at bygningen navngives, således at navnet afspejler dele af:

  • Stedet
  • Naturen
  • Historien/Kulturen
  • Brugbarheden

Alle har mulighed for at deltage i den åbne konkurrence, og du kan indsende et ubegrænset antal forslag.

Bedste navneforslag præmieres.

Til bedømmelse af de indkomne forslag er nedsat en dommerkomite bestående af repræsentanter fra:

  • Nationalpark Rådet
  • Nationalpark Bestyrelse
  • Nationalpark Sekretariatet

Hvis flere foreslår vindernavnet afgøres konkurrencen ved lodtrækning.

Navneforslag sendes til Obfuscated Email sammen med kontaktinformationer inden torsdag d.20. september kl.12.

Vi glæder os til at se dit forslag!

Indvielse og afsløring af navn finder sted lørdag den 22. september kl. 9.30 i informations- og service bygningen på Agger Tange. Se invitationen her .

Kort over Nationalpark Thy


Se Nationalpark TV