Den grønne tråd vinder 250.000 kr.

27-03-2012
Nyhed Institution Generel information Nyhedsinformation Borgere Journalister Danmark Nationalparkforside NP-Thy

Vinderprojekterne er nu kåret i den konkurrence, der blev udskrevet af Friluftsrådet i landets tre nationalparker, om at skabe det bedste friluftsprojekt.

Vinderne får 250.000 kr. hver fra Tips- og Lottomidlerne til Friluftslivet til at realisere projekterne.

I Nationalpark Thy vandt Thisted Kommune med projektet "Den Grønne Tråd" der vha. en mobilapplikation skal motivere børn og unge til at besøge Nationalpark Thy.

Den Grønne Tråd er en guide til de mange spændende naturtyper, der findes i Thisted Kommune. Her er den næste naturperle altid lige i nærheden. Den Grønne Tråd giver også de bedste muligheder for at opleve verdens største vindmøller, imponerende bølgekraftmaskiner og meget mere.

www.green.thisted.dk bliver det i løbet af året muligt at downloade en gratis app, der let guider brugeren til den næste oplevelse, og børnene kan quizze og vinde sjove spil.

I Thy deltog syv projekter, og Friluftsrådet poienterer, at de øvrige projekter, som ikke vandt, stadig har mulighed for at søge midler til projekterne via Friluftsrådets eksisterende tilskudsordninger.

I efteråret 2011 udskrev Friluftsrådet en nationalparkkonkurrence, der skulle forbedre mulighederne for friluftsliv i hver af Danmarks tre nationalparker. Nationalpark friluftskonkurrencen skulle sætte fokus på Danmarks tre nationalparker og samtidig skabe konkrete friluftsmuligheder eller naturoplevelser i nationalparkerne.

Læs mere om konurrencen og muligheder for tilskud til friluftsliv på Friluftsrådets webside.

Kort over Nationalpark Thy


Se Nationalpark TV