Skolernes nationalparkdag den 24. maj 2012

15-05-2012
Nyhed Institution Generel information Nyhedsinformation Borgere Journalister Danmark Nationalparkforside NP-Thy Også vises på NST Thy

300 skolebørn og lærere til aktivitetsdag på Lodbjerg Fyr.

I anledningen af den internationale nationalparkdag den 24. maj arrangerer Nationalpark Thy i samarbejde med lokale organisationer en aktivitetsdag for kommunens skoler.


Målet med dagen er at lærerne bliver opmærksomme på mulighederne for at benytte skoletjenestetilbud og uformelle læringsmiljøer i nationalparken. Endvidere skal der opsamles viden om lærernes ønsker til skoletjenestetilbud og eventuelle barrierer for at bruge tilbuddene og de uformelle læringsmiljøer.

Arrangementet er også startskuddet til arbejdet med at samle en fælles skoletjeneste i Thisted Kommune, så lærere har let tilgængelig adgang til et samlet udbud af natur og kulturhistoriske arrangementer/tilbud til skolerne.

Dagens aktiviteter er målrettet mellemtrin elever (3.-6. klasser), og der deltager elever og lærere fra skolerne i Hurup, Bedsted, Vestervig, Sennels, Nors, Klitmøller samt fra Østre Skole i Thisted.

Der bliver 11 forskellige værksteder i området omkring fyret, som eleverne cirkulerer mellem. Det er værksteder som fx Nature-race, Jægerkøkken og signalgivning. Værkstederne udbydes af medarrangørerne, som er Thisted Kommune, Museet for Thy og Vester Hanherred, Danmarks Jægerforbund, Grejbank Nordvest, Friluftsnørd/Klitmøller Friskole og Naturstyrelsen Thy.

Vi har været så heldige, at det ikke har været nødvendigt, at annoncere dagen over for skolerne. Tilmeldingen er sket efter ”mund til mund” princippet, og enkelte skoler har selv henvendt sig for at komme med, efter at de har hørt om muligheden fra kolleger, fortæller projektleder Bo Immersen, Nationalpark Thy.

European Day of Parks

Temaet for årets internationale nationalparkdag er ”See the sky. Touch a tree. Feel the air. Find your self ”. Læs mere på http://www.europarc.org/whats-on/european-day-of-park

Offentlige arrangementer senere samme dag på Lodbjerg Fyr

Projektet Friluftsnørd er om aftenen vært for et offentligt arrangement fra kl. 17-21.

Museet for Thy og Vester Hanherred har ligeledes et offentligt arrangement ”Fortidens spor ved Lodbjerg Fyr” kl. 19.00-20.30.

Kort over Nationalpark Thy


Se Nationalpark TV