Nyt spejderaktivitetsmærke i Thy

02-07-2012
Nyhed Institution Nyhedsinformation Borgere Journalister Danmark Nationalparkforside NP-Thy Også vises på NST Thy

Spejderne har fået deres eget nationalparkmærke

Spejderkorpsene i Thy har i samarbejde med Nationalpark Thy udviklet et "Nationalpark Thy Aktivitetsmærke" som man kan få ved at udføre et antal opgaver, som er tilknyttet en naturtype eller lokalitet i nationalparken.

Aktivitetsmærket giver mulighed for at tilegne sig viden om naturen og kulturhistorien gennem friluftsaktiviteter og leg med udgangspunkt i Nationalpark Thy. Opgaverne eller aktiviteterne er baseret på at lederen tilrettelægger en tur i nationalparken og udvælger en række opgaver på forhånd. Til hver opgave følger en vejledning, som gør det nemt for ledere at planlægge aktiviteten.

Eva Røge Nielsen fra KFUM Spejderne i Hanstholm er en af de lokale spejderledere, som har været med fra start: "Det er oplagt at lave et mærke, som kan få spejderne ud for at opleve den storslåede og øde natur vi har i Thy. Vi er stolte af at have en nationalpark, og så har vi mange gode overnatningspladser, som kan tage både store og små grupper. Vi glæder os til at få besøg af mange spejdergrupper i de kommende år.

Nationalpark Thy er med på Spejdernes Lejr den 21.-29. juli 2012 i Holstebro

Allerede den 23.-24. juli kommer det første rykind i Thy. Her er der nemlig arrangeret en 24 timers hike i nationalparken i forbindelse med "Spejdernes Lejr", hvor ca. 35.000 spejdere mødes i Holstebro.

Thy spejderne har i år valgt at bruge Nationalpark Thy som tema i deres del af den store lejr. Her vil der være aktiviteter og opgaver, som relaterer sig til nationalparken. Omkring 350 lokale spejdere forventes i den forbindelse at gøre sig fortjent til at få mærket på lejren.

Også til familier

Mærket og opgaverne er i udgangspunktet udviklet til spejdere omkring 12 år, men sværhedsgraden kan i mange tilfælde op- og nedgraderes. Mange af elementerne kan også sagtens bruges af fx familien, som er på ferie i Thy, fortæller Bo Immersen, projektleder i Nationalpark Thy. Han opfordrer derfor også feriegæster til at hente opgaverne på websiden og kaste sig ud opgaveløsningen i det fri.

Bo Immersen slutter af med at uddele en stor ros til spejderkorpsene i Thy, for at lægge mange kræfter i at udvikle opgaverne til spejderne, og for det gode samarbejde, der har været mellem de forskellige spejderkorps.

Yderligere information:

Bo Bredal Immersen